Η Λαϊκή Ενότητα Κοζάνης για τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



laikienotitaΕργαζόμενοι κι εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, η ελληνική κυβέρνηση, μετά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με τη συναίνεση της ΝΔ και των άλλων μνημονιακών δορυφόρων (ήδη «ωριμάζει» για επίσημη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ) «φουλάρει» τις μηχανές της για να επιταχύνει την εφαρμογή των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές. Ολοκληρώνει τα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και βαδίζει ολοταχώς για το τέταρτο μνημόνιο… Τσίπρας-Καμμένος κλιμακώνουν τη θατσερική επιδρομή τους σε κεκτημένα και δικαιώματα δεκαετιών, με το επιχείρημα «να μην έρθει ο Κ. Μητσοτάκης» να μην τρομάζει πια ούτε τα μέλη τους…

Δρομολογεί την επίσπευση του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας,  την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης. Την ουσιαστική κατάργηση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την αύξηση της φοροληστείας του λαού και την απώλεια της περιουσίας του από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και κυρίως στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.

Παράλληλα ετοιμάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ ταυτόχρονα συμφωνεί να χαρίσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στις χρεωμένες μεγαλοεπιχειρήσεις. Παρουσιάζει Προϋπολογισμό του 2017 με πρόσθετους φόρους (2,5 δισ.), πρόσθετες περικοπές (1,5 δισ.) και γρήγορες ιδιωτικοποιήσεις (2 δισ.).

Με τους αγώνες μας και την «Αριστερά που επιμένει αριστερά»!

Για τους αγωνιστές-τριες της Αριστεράς και του κινήματος, τίθεται με σαφήνεια ένα καθήκον: της σκληρής αντίστασης, της πάλης για να εμποδιστούν, για να ανατραπούν οι αντιμεταρρυθμίσεις, αρχίζοντας με τις απεργίες στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη. Στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στην αντίσταση στους πλειστηριασμούς και στη φοροκαταιγίδα, θα διαμορφωθούν οι νέοι συσχετισμοί, το νέο πολιτικό τοπίο που αναμφίβολα θα διαδεχθεί τη σημερινή σήψη.

Είναι σαφές ότι απαιτείται ένα πανεργατικό – παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο αντίστασης. Οι αγώνες μας και μόνο αυτοί μπορούν να τους ανατρέψουν. Οι τεράστιες απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις στις πλατείες μεταξύ 2010 και 2013 κατάφεραν να φρενάρουν τις επιθέσεις των αφεντικών , καθώς από τα προβλεπόμενα μέτρα του 1ου και 2ου μνημονίου μόνο το 50% έχει εφαρμοστεί. Επιπλέον αυτοί οι αγώνες οδήγησαν το καθεστώς σε πολιτική κρίση. Σήμερα οι από πάνω έχουν κερδίσει έναν ακόμα σύμμαχο, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Αριστερά και το κίνημα δεν έχουν πει την τελευταία λέξη. Η σκληρή λιτότητα, η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, εξακολουθεί να είναι ένα ενεργό κοινωνικό ρήγμα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δώσει ξανά πολιτικούς «σεισμούς» μεγάλης κλίμακας. Από τη σκοπιά των πολλών, των φτωχών, των απλών ανθρώπων, έχουμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη διεύρυνσή της με «ποτάμια» και σοσιαλδημοκρατικά αποκαΐδια (ΠΑΣΟΚ, Κουβέλης, ΓΑΠ κ.ά.) , τον ερχομό της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς του Μητσοτάκη και την άνοδο της ακροδεξιάς (Χρυσή Αβγή κ.ά.) που θα σημάνουν ακόμα πιο ακραία λιτότητα, ρατσισμό και αυταρχισμό.

Στο δρόμο της μαζικής κινητοποίησης με την πραγματική Αριστερά πρέπει να επιμείνουμε ακόμα πιο ενωτικά και αποφασιστικά. Η απεργία στις 24 Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία της κλιμάκωσης των αγώνων για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να ξηλωθεί το μνημονιακό καθεστώς, που μας οδηγεί στη συνεχή φτωχοποίηση κι εξαθλίωση, στον κανιβαλισμό, σε ένα μαύρο μέλλον. Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Απεργιακές συγκεντρώσεις: 24/11, 10:30 πμ, σε κεντρικές πλατείες Πτολεμαΐδας και Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.