Συμμετοχή του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Μακεδονίας στην μεγάλη άσκηση της Πολιτικής Προστασίας στην Κοζάνη



luluydfludkuydkysjkysrjky6

Ευχαριστήριο του Π.Τ. Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Το Δ.Σ του Π.Τ. Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλία Κάτανα για την πρόταση συνεργασίας και συμμετοχής μας στην άσκηση Πολιτικής Προστασίας, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε στις 31/10/2016, στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

Το γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας μας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, συντονίστηκε αποτελεσματικά αξιοποιώντας όλες τις δεξιότητες για την προετοιμασία της άσκησης, υποστήριξε επιτυχώς το συντονισμό με το απαραίτητο δυναμικό και τους αρμόδιους φορείς στα πλαίσια της έγκυρης προετοιμασίας και πρόληψης, και το σημαντικότερο, προχώρησε στον σχεδιασμό ετοιμότητας και προγραμμάτων εκτάκτων αναγκών, αναγνωρίζοντας το ισότιμο δικαίωμα στην ασφάλεια όλων των πολιτών, με και χωρίς αναπηρία.

Εκφράζουμε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσω της αποτελεσματικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει, για την ανακοίνωση του αιτήματος από πλευράς του Περιφερειάρχη και του γραφείου του Εντεταλμένου Συμβούλου, για την ένταξη των Κοινωνικών Λειτουργών στα μητρώα Πολιτικής Προστασίας. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων πολιτών και το έργο τους διαπνέεται από αρχές και αξίες της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας: την αρχή της αυτοδιάθεσης, του σεβασμού των δικαιωμάτων των ασθενών και της προάσπισής τους, της ίσης μεταχείρισης.

Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι, ανάμεσα στις απαραίτητες προϋποθέσεις παρέμβασης είναι και η άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών και ποικιλομορφία των επαγγελματικών ρόλων. Η εργασία σε ομάδα άλλωστε είναι απαραίτητη συνθήκη κοινοτικής φροντίδας, κάτι το οποίο η Περιφέρεια μας το απέδειξε περίτρανα. Η συνεχής συνεργασία και η ενεργή συμμετοχή διαφόρων φορέων στον προληπτικό σχεδιασμό αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες της βιωσιμότητας των σχεδίων κοινωνικής πολιτικής.

Με αίσθημα ευθύνης, το Περιφερειακό Τμήμα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Μακεδονίας, δηλώνει ότι συμπαρίσταται στο έργο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας σε θέματα πολιτικής προστασίας και θα είναι από τους βασικούς Κοινωνικούς Εταίρους στις προσπάθειες της σχεδιασμού προγραμμάτων και πολιτικών κοινωνικής φροντίδας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Αναστασία Βαβλιάρα Ευγενία Γούλια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.