Φρέσκο γάλα «από πρώτο χέρι» στην Κοζάνη – Προσεχώς σε πλήρη λειτουργία 2 καταστήματα στον νομό Κοζάνης



apoprotoxeri2334254645Το νέο εγχείρημα των κτηνοτρόφων του νομού Κοζάνης βρίσκεται προ των πυλών για να τεθεί σε λειτουργία.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία έξι αγελαδοτρόφων από την Κοζάνη, την Πουταχίδου Ανθή, τον Βασιλειάδη Βασίλειο, τον Χρήστου Γεώργιο, τον Βασιλειάδη Στυλιανό, τον Κωνσταντή Βασίλειο και την Πουταχίδου Ειρήνη, όπου πήραν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να σώσουν την παραγωγή τους και να τη διαθέσουν στην αγορά στους αυτόματους πωλητές που θα τοποθετηθούν σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Η επεξεργασία αγελαδινού γάλακτος θα περνάει από όλα τα στάδια επεξεργασίας και θα παστεριώνεται στο τελικό του στάδιο στη “Φάρμα Λευκάρων”, του Κοσμά Κυπίρτογλου, για την τελική ημερήσια διάθεση στους αυτόματους πωλητές που έχουν τοποθετηθεί στην Κοζάνη στην οδό Παύλου Μελά 19 και στην Πτολεμαΐδα στην οδό Νοσοκομείου 9, ενώ η επέκταση τους και σε άλλες πόλεις, είναι μέσα στα άμεσα σχέδια τους.

Εκτός από το αγελαδινό γάλα ημέρας, οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται από τα ΑΤΜ γάλακτος, γιαούρτι και τυρί.

Τα ΑΤΜ, φαίνεται να είναι το νέο εγχείρημα που κατακλύζει σταδιακά την Ελλάδα και προσφέρει στους κτηνοτρόφους μια νέα προοπτική στην παραγωγή τους.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, φαίνεται να μπαίνουν σε κανονική λειτουργία, ενώ από πλευράς τους οι κτηνοτρόφοι, μπορούν να εγγυηθούν για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους χωρίς μεσάζοντες.

Η κ. Ευδοκία Αμανατίδου, είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύθηκαν οι έξι κτηνοτρόφοι για την οικονομική μελέτη του εγχειρήματος αυτού. Η ενασχόλησή της με το αντικείμενο, την έκανε να πιστέψει τόσο πολύ σε αυτό, όπου όπως μας εξηγεί, δούλεψε με προσωπικό στόχο να αναδείξει τα προϊόντα, αποδεικνύοντας πώς καθετί που σκεφτόμαστε δεν είναι ακατόρθωτο, όταν έχεις μεθοδικότητα και σωστούς ανθρώπους να σε κατευθύνουν.

«Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας προς την αγορά, είναι κατά πρώτο λόγο η ποιότητα του γάλακτος που προσφέρουν οι κτηνοτρόφοι και κατά δεύτερο, η μεταποιητική μονάδα του Κοσμά Κυπίρτογλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία του γάλακτος και την παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων, στον οποίο στηριζόμαστε λόγω γνώσεων, εμπειρίας και ολοκληρωμένων κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Ο πελάτης θα πρέπει να γνωρίζει την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων, θα πρέπει να ενημερώνεται από που προέρχεται , αν είναι τοπικό, Ελληνικό και που παστεριώνεται».

Τέλος, όπως η ίδια μας αναφέρει, η πρώτη επαφή που έκαναν ήταν με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να τους φέρουν σε άμεση επαφή με τους κτηνοτρόφους της Π.Ε Κοζάνης. Από τους 98 κτηνοτρόφους που προσέγγισαν οι 17 απάντησαν, ενώ οι έξι πίστεψαν σε αυτό και προχώρησαν προς την υλοποίησή του νέου project.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.