Αίθριος καιρός και αύξηση των ρύπων τις επόμενες μέρες στο νομό Κοζάνης – Δείτε το δελτίο καιρού του KOZANILIFE.GR με τον Γιώργο Βασιλειάδη



iliofaneia-2

Αίθριος καιρός συνεχίζει να επικρατεί στο μεγαλύτερο τμήμα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Μακεδονίας. Ο λόγος οι υψηλές πιέσεις που έχουν εδραιωθεί με αποτέλεσμα την παρατεταμένη αιθρία, το πρωινό κρύο αλλά και την σταδιακή αύξηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11/2016

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΒΛΑΣΤΗ

-2,4

ΓΡΕΒΕΝΑ

-2,1

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

-1,6

ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

-0,4

ΑΡΔΑΣΣΑ

-0,3

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

0,3

ΟΡ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

0,4

ΒΕΛΒΕΝΤΟ

1,7

Κατά την διάρκεια της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου ο καιρός θα παραμείνει αίθριος στο σύνολο του νομού Κοζάνης, με την βοήθεια της ηλιοφάνειας το πρωινό κρύο θα δώσει την θέση του σε μέγιστες τιμές θερμοκρασίας της τάξης των 12-13c, ενώ με την δύση του ηλίου η θερμοκρασία θα παρουσιάσει εντυπωσιακή πτώση.

To Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα διατηρηθεί ο καλός καιρός, με μόνο αραιές νεφώσεις, πιθανές ομίχλες νωρίς το πρωί σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα απουσιάζουν, ενώ οι συνθήκες θα ευνοήσουν την περαιτέρω συγκέντρωση ρύπων στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη με οριακό παγετό τα πρωινά στα πεδινά τμήματα ενώ το μεσημέρι θα φτάνει τους 12-13c

Και την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου αλλά και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου θα διατηρηθεί ο καλός καιρός με μόνο τοπικές αραιές νεφώσεις, Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να απουσιάζουν ενώ οι ρύποι θα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται. Οι θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, με τις προηγούμενες μέρες, νωρίς το πρωί στα πεδινά τιμές κοντά στο 0, ενώ το μεσημέρι στους 12-13c.

Τέλος την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να αυξηθούν οι νεφώσεις χωρίς να διαφαίνονται όμως βροχές, κύριο όμως χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 8c ενώ και οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση.

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.