Συνέντευξη του Γιώργου Παπαδόπουλου στο KOZANILIFE.GR μετά το υπέροχο Live του στο TimeSquare – Τι λέει ο γνωστός τραγουδιστής για τον κόσμο της Κοζάνης



papadopoulos_giorgos_tragoud7646535u7

Μία καταπληκτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου στο TimeSquare με τον αγαπημένο τραγουδιστή και δημιουργό, Γιώργο Παπαδόπουλο.

Οι τελευταίες του επιτυχίες απογείωσαν τη διάθεση του κόσμου, ενώ οι διασκευές που ερμήνευσε ένωσαν το χθες με το σήμερα, δίνοντας μια χροιά νοσταλγίας.

Πάμε να δούμε τι δήλωσε στο KOZANILIFE.GR, για την μοναδική αυτή βραδιά αλλά και τον καλλιτεχνικό δρόμο τον οποίο διανύει.

– Γιώργο καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, εύχομαι η χθεσινή βραδιά να ήταν για σένα τόσο ξεχωριστή, όσο για όλους εμάς που παρευρεθήκαμε και σε απολαύσαμε.
Ήταν όλα υπέροχα, πέρασα φανταστικά και εύχομαι και όλοι όσοι βρέθηκαν στο TimeSquare να διασκέδασαν!

– Δεύτερη φορά στην Κοζάνη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έπειτα από τη συναυλία με την Δέσποινα Βανδή, το καλοκαίρι του 2015. Έχοντας μία πρώτη “γεύση” από την πόλη της Κοζάνης και μια στενή επαφή με τη Θεσσαλονίκη όπου εμφανίζεσαι τώρα, όπως μου είχες αναφέρει χαρακτηριστικά θα ήθελες να ερχόσουν πιο συχνά.
Φυσικά και θα ήθελα να έρχομαι πιο συχνά, όταν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Γενικά, στη βόρειο Ελλάδα έχω πολλούς και καλούς φίλους και νιώθω σαν την δεύτερη πατρίδα μου.

– Θα ήθελα να μου πεις, ένα χαρακτηριστικό που διακρίνεις στον κόσμο της Κοζάνης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.
Είναι πιο θερμό το κοινό, πιο εκδηλωτικό και πολύ φιλόξενοι. Διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

– Το χθεσινό live, ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά, το είδαμε, το ακούσαμε, το ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε εκεί.
Ευχαριστω πολύ για τα καλά σας λόγια.

– Θα σε δούμε ξανά σύντομα στην Κοζάνη;
Μακάρι, εγώ το θέλω πολύ. Ήταν μοναδικό το κλίμα και θα ήθελα να το ζήσω ξανά.

– Στις 10 Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε το νέο ολόφρεσκο τραγούδι σου «Όλοι μου λένε», όπου έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία μέσα σε λίγες ημέρες και δεδομένου τις τελευταίες επιτυχίες που συνέθεσες για τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, τη Μελίνα Ασλανίδου, θα ήθελα να μου πεις, όταν συνθέτεις ένα τραγούδι, αισθάνεσαι από πριν την επιτυχία του ή είναι διάφοροι παράγοντες που κάνουν ένα τραγούδι επιτυχία;
Είναι άλλοι παράγοντες που κάνουν ένα τραγούδι επιτυχία. Δεν αισθάνομαι για κάποιο τραγούδι διαφορετικά, οτιδήποτε γράψω με εκφράζει το ίδιο.

– Ερμηνευτής και συνθέτης, τι είναι πιο δύσκολο;
Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν αγαπάς αυτό που κάνεις. Το ίδιο είναι για μένα.

– Τι είναι αυτό που δίνει ώθηση σε έναν συνθέτη να γράψει;
Η έμπνευση μπορεί να την προκαλέσει το καθετί, ένας έρωτας ένας χωρισμός μια ιστορία, μια ταινία, ένα βιβλίο…

– Υπάρχει κάτι που ίσως σε απογειώνει περισσότερο μεταξύ της ερμηνείας και της σύνθεσης;
Όπως σας είπα πιο πριν, και τα δυο το ίδιο, δεν τα ξεχωρίζω

– Έπειτα από ένα καλοκαίρι γεμάτο από συναυλίες, εμφανίσεις και live, θα ήθελα να μου πεις που θα σε δούμε φέτος το χειμώνα και τι σχεδιάζεις για επόμενο διάστημα;
Εμφανίζομαι από τον Σεπτέμβριο στο Room 63 στη Θεσσαλονίκη και θα είμαι εκει μεχρι τον Γενναρη.

– Επόμενος σταθμός μετά την Κοζάνη;
Room 63!

Επιμέλεια: Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR
Φωτογραφία: Θανάσης Βράνος

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συνέντευξη του Γιώργου Παπαδόπουλου στο KOZANILIFE.GR μετά το υπέροχο Live του στο TimeSquare – Τι λέει ο γνωστός τραγουδιστής για τον κόσμο της Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.