Βραβείο καλύτερης μουσικής για την ταινία του Νίκου Κουρού «Ουτοπία» στο Φεστιβάλ “Γέφυρες”



arsethhrtsarhrsthsrthtrs

Τρεις υποψηφιότητες και ένα βραβείο απέσπασε η ταινία του Νίκου Κουρού, ”Ουτοπία” στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”, που έλαβε χώρα στο Ναύπλιο, όπου πραγματοποίησε την πρώτη της πανελλαδική προβολή.

Ήταν υποψήφια
-για το Βραβείο καλύτερων σκηνικών και κοστουμιών σε ταινία μεγάλου μήκους για τους Βασιλεία Βακιρτζή, Τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας, Πάρη Κουκουλόπουλο και Εύη Χλιαρά και συνυποψήφιους τους Beth Wooke και Duridha Wood για την ταινία “Lucky Stiff” (HΠΑ) και Hilary Wili για την ταινία “Capsule”, όπου το κέρδισε το “Lucky Stiff”.
-για το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού ρόλου σε ταινία μεγάλου μήκους για τον Νίκο Κουρού και συνυποψήφιους τους Γιάννη Στάνκογλου για την ταινία “Αόρατος/Invisible” (Ελλάδα) και Edmund Kingsley για την ταινία “Capsule”, όπου το κέρδισε ο Γιάννης Στάνκογλου για το “Αόρατος/Invisible”.
-για το Βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης σε ταινία μεγάλου μήκους για τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ερμηνεία τραγουδιού τίτλων Ελένης Βουδουράκη και συνυποψήφιους τους Jordan Seigel για την ταινία “Lucky Stiff” (HΠΑ) και Papercut για την ταινία “Αόρατος/Invisible” (Ελλάδα), με νικητή τον Γιάννη Παπαδημητρίου, που με τη θαυμάσια μουσική του στην ”Ουτοπία”, κέρδισε το βραβείο και τις εντυπώσεις όπως και η μεσόφωνος της Λυρικής μας Σκηνής Ελένη Βουδουράκη, που ερμήνευσε ζωντανά το τραγούδι της ταινίας ”Πες αρκετά”.

Πέρα από τα επόμενα φεστιβάλ όπου αναμένεται να συμμετάσχει η ”Ουτοπία”, στις αρχές του 2017 θα προβληθεί και στην πόλη της Κοζάνης, όπως και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, αλλά και στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για τους Έλληνες του εξωτερικού και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.