Από 0,92 έως 0,97 η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Κοζάνη – Μηδενικές οι παραγγελίες των κατοίκων μέχρι στιγμής



petrelaio_thermansis

Στα 0,92 έως 0,97 λεπτά διαμορφώθηκε η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Δυτική Μακεδονία, όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρατηριούχος στην Κοζάνη κ. Γιάννης Χλιάπας.

Σημείωσε πως η τιμή αυτή είναι αυξημένη κατά περίπου 7%-8% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο με την μέση κατανάλωση των νοικοκυριών για την χειμερινή περίοδο να ανέρχεται περίπου στα 3000 λίτρα. Ο κ. Χλιάπας υπογράμμισε πως η διαμόρφωση της νέας τιμής οφείλεται στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και στο ΦΠΑ, ενώ εκτίμησε πως εξαιτίας της αυξημένης τιμής το κράτος θα χάσει περίπου 400 εκ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η τιμή του πετρελαίου μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω εφόσον λειτουργήσουν και νέοι σταθμοί διοδίων στη Δυτική Μακεδονία που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετακυληστεί το κόστος στους καταναλωτές.

Οι παραγγελίες πάντως μέχρι στιγμής είναι μηδενικές με τους καταναλωτές κυρίως στις τοπικές κοινότητες της ΠΕ Κοζάνης να περιμένουν την τελική τιμή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.