Δεύτερη σύσκεψη στον Δήμο Εορδαίας για τον δρόμο Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας



luyfrkrjy65eu65weu64wu

Μετά την πρώτη σύσκεψη της Δευτέρας για το θέμα του Δρόμου Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας , από τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και τα εμπλεκόμενα Τοπικά Συμβούλια , πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το πρωί και νέα συνάντηση , στο Δημοτικό Κατάστημα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Εορδαίας στην πρώτη συνάντηση , που έγινε με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν στον εν λόγω επικίνδυνο δρόμο, επεσήμανε ότι τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων με τοποθέτηση μπαρών και φωτιστικών στις κατηφορικές και δύσκολες στροφές στο «πέταλο» της οδού ,για να μην υπάρξουν και άλλα θύματα.

Για τη δεύτερη συνάντηση ο κ. Ζαμανίδης υπογράμμισε ότι πραγματοποιήθηκε προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση από την Περιφέρεια σχετικά με τη χάραξη της νέας Περιφερειακής Οδού και να εξεταστούν οι τρόποι πίεσης για την προώθηση του έργου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα βρίσκεται στην προγραμματισμένη κατάληψη της Επαρχιακής Οδού Πτολεμαΐδας –Γαλάτειας .

« Από την πρώτη στιγμή με την ανάληψη των καθηκόντων μας και λόγω της σοβαρότητας του θέματος ολοκληρώσαμε την προμελέτη για τη νέα χάραξη του δρόμου στην οποία ενσωματώσαμε και τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και στη συνέχεια την καταθέσαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να πάρει την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, ώστε να προχωρήσει το έργο που είναι προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτιμώ ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 για να περάσουμε στην πρώτη φάση του έργου » τόνισε ο κ. Πλακεντάς, προσθέτοντας ότι σε συνεννόηση με την Τροχαία Πτολεμαΐδας θα γίνουν τις επόμενες μέρες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του υφιστάμενου δρόμου με την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων ,ενώ για την τοποθέτηση λαμπτήρων πρέπει να προηγηθεί η ανάλογη μελέτη.

Το κατεπείγον του ζητήματος τέθηκε και από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλάτειας, Ολυμπιάδας ,Δροσερού και Αναργύρων, που πήραν το λόγο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.