Σε πολύ καλό κλίμα η σημαντική συνάντηση φορέων της Κοζάνης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη



q3r5q5rytq345ytq45yq45y54q

– Θετικά τα νέα από τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη
– Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Υπουργός θα επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη

Σε πολύ καλό κλίμα και με πλήρη ταύτιση απόψεων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η σημαντική συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη για τα φλέγοντα θέματα της ενέργειας και της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Μ. Δημητριάδης, Γ. Θεοφύλακτος και Γ. Ντζιμάνης, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία εργαζομένων «Σπάρτακος», Ένωση, ΕΤΕ-ΔΕΗ και Διπλωματούχοι Μηχανικοί ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντά, έθεσε κατηγορηματικά τα ζητήματα που είναι αδιαπραγμάτευτα και αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την περιοχή, όπως έχουν κατ’ επανάληψη διατυπωθεί τόσο από τον ίδιο, όσο και από τις συλλογικές αποφάσεις.

Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η συμφωνία στα ακόλουθα ζητήματα του κοινού διεκδικητικού πλαισίου:

άμεση επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο
παράταση λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και των δύο του ΑΗΣ Αμυνταίου για 32.000 ώρες και όχι για 17.500 ώρες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για  περαιτέρω επενδύσεις και λειτουργία τους
κατάργηση του τέλους (2ευρώ ανά τόνο) που επιβαρύνει το λιγνίτη σε αντιστοιχία με την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο.

Ο Υπουργός, μάλιστα, απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη να επισκεφθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα τη Δυτική Μακεδονία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.