Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας: Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων για το 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ



sillogos_ginaikon_ptolemaidasΟ Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας καλεί τις γυναίκες της περιοχής πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων για το 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Οκτώβρη ώρες 10-2 και 5-8μμ και την Κυριακή 9 Οκτώβρη ώρες 10-4μμ, στα γραφεία του συλλόγου, Βασ. Σοφίας 34, 1ος όροφος. τηλ: 2463100915

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες που συναντούν εμπόδια στην καθημερινή κοινωνική ζωή και δράση, στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Καλούμε αυτές της γυναίκες να δυναμώσουν τον σύλλογο της ΟΓΕ στη Πτολεμαΐδα.

40 χρόνια τώρα, πίσω από κάθε μεγάλη ή μικρή κατάκτηση των γυναικών, βρίσκουμε τη συμβολή των αγώνων της ΟΓΕ για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, την ίση αμοιβή για ίση δουλειά, τα επιδόματα μητρότητας και τοκετού, τις άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας, το δικαίωμα όλων των παιδιών στον παιδικό σταθμό, τα δικαιώματα της αγρότισσας, της αυτοαπασχολούμενης, η αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, κινητοποιήσεις για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, τα ΜΜΕ, τα ναρκωτικά, τη βία, την πορνεία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στους λαούς και τις γυναίκες που δέχτηκαν και δέχονται τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και αποκλεισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
Η ΟΓΕ από την ίδρυσή της διαφοροποιείται από τις άλλες γυναικείες οργανώσεις, γιατί ασχολείται με όλες τις πλευρές που αφορούν τη γυναικεία ανισοτιμία. Δεν περιορίζεται σε διαβήματα από τα πάνω χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών. Επιδιώκουμε την οργάνωση των γυναικών και τη συμμετοχή στις αποφάσεις και στη δράση. Γι’ αυτό η δράση μας συναντιέται με τη δράση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ.

Με την 40χρονη εμπειρία ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας βαδίζουμε προς το 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ. Συνεχίζουμε το βηματισμό των 40 χρόνων αγώνα, σηκώνουμε ακόμα πιο ψηλά τη σημαία του οργανωμένου αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένες να υπερβούμε τις δυσκολίες, με πείσμα και πίστη στο δίκιο του αγώνα.

Με το σύνθημα του Συνεδρίου μας: «Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση» απευθύνουμε κάλεσμα στις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις γυναίκες του μικρομάγαζού, τις αγρότισσες, τις νέες γυναίκες, να βάλουν εμπόδια στη νέα αντιλαϊκή θύελλα, να παλέψουν μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, μέσα από την ΟΓΕ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.