Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θέματα προσφύγων



asrzrthartharthsrjhsrtyrt45y4yatrya

«Κι αν ήσουν εσύ; Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θέματα προσφύγων»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θέματα προσφύγων» 7- 9 Οκτωβρίου 2016 στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Το Πρόγραμμα “κι αν ήσουν εσύ;” είναι ένα πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων και τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

  Η συντονίστρια του πρoγράμματος και θεατροπαιδαγωγός Τζένη Καραβίτη και η εμψυχώτρια Ιωάννα Μήτσια αξιοποιώντας ντοκουμέντα με θεατρικά εργαλεία, παιχνίδια προσομοίωσης, ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων, Ιστορίες Προσφύγων,  και άλλες ποικίλες δραστηριότητες, έδειξαν τρόπους στου εκπαιδευτικούς πως να εισάγουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην τάξη και να «χτίσουν» βήμα-βήμα ένα πρόγραμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο. Στην άριστη υλοποίηση των βιωματικών δράσεων βοήθησαν: η υπεύθυνη της ομάδας «Ταξιδευτές του Θεάτρου» Γκουτζιαμάνη Γιάννα με τους μαθητές Καραγιάννη Δημήτρη, Καραθάνο Γιώργο, Κότσι Κοσμά και Λιάκο Γιώργο.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν εποικοδομητικά το τριήμερο του σεμιναρίου, κατάφεραν να πειραματιστούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους με κέφι και συνεργατικότητα και  έφυγαν «γεμάτοι» παιδαγωγικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν αντίστοιχα προγράμματα ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριων σε θέματα ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού!

Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια
Δημ .Σχ. Άρδασσας
Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας
www.natasaswolf.blogspot.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.