Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 7th Agroquality Festival στην Αθήνα



hcyjxjxtdjdtjtdjttjusytysujtysju

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Θεοδώρου, τον Αντιπεριφειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Ματθαίο Καλαϊτζόπουλο, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτη Κώττα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γρηγόρη Γιαννόπουλο και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης και την Αναπτυξιακή του Εταιρεία (ΑΕΠΕ), συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά με περίπτερο στο 7th AGRO QUALITY FESTIVAL καθώς και το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΥΡΙΟΥ που πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου 2016. Την έκθεση επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, θεσμικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Στο περίπτερο του Περιφέρειας συμμετείχαν επιχειρήσεις από τους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) και προβλήθηκε ένα καλάθι διατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο περιλάμβανε πιστοποιημένα προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ, παραδοσιακά, πιστοποιημένα βιολογικά, γυναικείων συνεταιρισμών, εξαγωγικού προσανατολισμού, όπως και ιδιαίτερα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τις περιοχές της Περιφέρειας μας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η επισκεψιμότητα στα περίπτερα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ήταν μεγάλη και η αποδοχή των προϊόντων από τους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και της εστίασης οδήγησε στην εκδήλωση άμεσου ενδιαφέροντος από την πλευρά τους για τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με τους τοπικούς παραγωγούς και τη διανομή των προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

2424g2456h24h6245h256h25tr52

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πλαισίωσαν με την άρτια και δυναμική τους παρουσία οι επιχειρήσεις:

ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ
LS ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
Γαλακτοκομικά Οικ. Αβραμίδη
Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων
ΔΙΚΟΣ ΣΤ. ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΒΕ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΒΟΪΟΥ
Helixland Προϊόντα Σαλιγκαριού
KASTOR FARM ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΛΕΒΑΝΤΑ ΚΥΡΑΤΖΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε. – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
ΖΕΣΗ-ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΟΣΠΡΙΑ
ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
ΑΓΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ-ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΟΣΠΡΙΑ
ΗΔΥΓΕΥΣΤΟΝ-ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γυναικείος Συν/σμός Αγίου Γεωργίου
ΜΕΛΙ Βασιλικό
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
NAOUMIDIS ΟΛΑ ΠΙΠΕΡΙΑ
WINE LYGAS
Soniadis Αποστάγματα & Οίνοι
TERRA GRECA A.E.-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μπέλλης Α.Β.Ε.Ε.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ, υποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Περιφερειακής Αρχής για έμπρακτη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων με την ανάδειξη και προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και για περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων της Δυτικής Μακεδονίας, με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.