«Τα μοιρολόγια της Αιανής»: Παρουσίαση βιβλίου του κ. Γρηγορίου Κοντού



wrtwrtuhywrutwru52wwu566« Τα μοιρολόγια της Αιανής » Παρουσίαση βιβλίου του κ. Γρηγορίου Κοντού, στο Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ.

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης και τον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης, παρουσιάζουν το βιβλίο του κ. Γρηγορίου Αθ. Κοντού “Τα μοιρολόγια της Αιανής”, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στο Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, στις 7:30 μμ.

Για το βιβλίο του κ.Κοντού θα μιλήσουν :

– ο Αλέξης Πολίτης, ομότιμος καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν.Κρήτης
– Ελένη Γερούση, Δρ. Φιλολογίας

Τα μοιρολόγια της Αιανής αποτελούν το προϊόν μιας πολύχρονης σχέσης με τη σκέψη και την δράση των λαϊκών γυναικών της Αιανής. Μπορεί, βέβαια, τα μοιρολόγια να εξυπηρετούσαν πρακτικούς σκοπούς, αλλά, αν κανείς ψάξει τον σκληρό πυρήνα της λαϊκής στιχουργίας τους, θα αντιληφθεί τον εκπληκτικό λόγο και τον παρηγορητικό-θυμοσοφικό χαρακτήρα τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.