October Jazz nights στην Κοζάνη! Δείτε το πρόγραμμα των δύο μουσικών βραδιών



sfnjsfghjnsfjstyjtsdyjtΟ οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης με την καλλιτεχνική και οργανωτική υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλων της Jazz στην Κοζάνη» διοργανώνει το “October JAZZ nightS”.

Το PARALLEL QUINTENT (25/10 στο Agora στις 20:30)
και το APOPSIS TRIO (26/10 στο Gallery στις 21:00)

θα είναι μαζί μας για να μας ταξιδέψουν εκεί που μόνο η jazz μπορεί.

PARALLEL QUINTENT
To Parallel Quintet ιδρύθηκε το 2015 στη Θεσσαλονίκη από τους Γιάννη Παυλίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Ευθύμη Τσακίρη στο άλτο σαξόφωνο, Λέανδρο Πασιά στο πιάνο, Αγαμέμνονα Μάρδα στο κοντραμπάσο και τον Γιώργο Κλουντζό Χρυσίδη στα τύμπανα. Ο ήχος του quintet κινείται σε modern jazz και ethnic αρμονίες και έχει εμφανείς επιρροές από τους Avishai Cohen Trio, Kurt Rosenwinkel, Aaron Parks, Dave Holland και Chris Potter. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις από τους δύο προσωπικούς δίσκους του παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα Γιάννη Παυλίδη ‘’Forever Lost’’ και ‘’Μigration’’, συνθέσεις από τον προσωπικό δίσκο του Λέανδρου Πασιά ‘’It’s Time to Go’’ καθώς και νέες συνθέσεις τους.
Βιογραφικά

Γιάννης Παυλίδης – Ηλεκτρική κιθάρα
Γεννημένος στη Σουηδία. Έζησε στην Στοκχόλμη τα έτη 1981-1990 όπου σπούδασε μουσική με τον Alvaro Is Rojas (πιο παλιά με τους Josephine Baker, Grady Tate, Joe Farrell) και τον Ola Bengtson (διευθύντή του Jazz Department, Stockholm Royal Academy). Τα έτη 1990-1994 σπούδασε στο Berklee College of Music έχοντας πάρει υποτροφία (Magna Cum Laude, Professional Performance Achievement Division Award) και σπούδασε κιθάρα με τον Jon Damian (καθηγητή του Bill Frisell, Wayne Krantz, Kurt Rosenwinkel).Παρακολούθησε μαθήματα με τους καθηγητές Rick Peckham, Hal Crook, Fred Lipsius (Blood Sweat and Tears) καθώς επίσης και ιδιαίτερα μαθήματα με τον Jerry Bergonzi. Ξεκίνησε να δουλεύει επαγγελματικά το 1983. Από τότε έχει παίξει όλα τα είδη μουσικής (Pop, Rock, Blues, Jazz, Greek folk music) στην Σουηδία, ΗΠΑ, Σερβία, Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία, με πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, στην ελληνική τηλεόραση και διεθνή φεστιβάλ. Από το 2003 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (Masters in Music Performance) του Leeds University. Διδάσκει με την ιδιότητα του principal lecturer στα τμήματα BA Jazz, BA Pop (principal studies, ensembles) στο Leeds College of Music (2003-μέχρι σήμερα).Έχει παίξει σε όλα τα μέρη της Αγγλίας και της Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια, συμμετέχοντας σε tour και ηχογραφήσεις σαν leader με μουσικούς παγκοσμίου φήμης, όπως ο David Liebman (2005, 2010), Adam Nussbaum (2007, 2010, 2011) και Greg Hutchinson (2015).

Αγαμέμνων Μάρδας – Κοντραμπάσο
Ο κοντραμπασίστας Αγαμέμνων Μάρδας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για την jazz και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μουσικών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη Γεωργία Συλλαίου συνεργάζεται από το 2010. Έχει συμμετάσχει στο Cd Musica Lontana (2010), σε μουσική των Vincenzo Mastropirro και Σάκη Παπαδημητρίου.

Λέανδρος Πασιάς – Πιάνο
Ο Λέανδρος Πασιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με δάσκαλο τον κ.Τάσο Μαντζάρη στο ωδείο Musicworkshop του όποιου είναι και απόφοιτος. Υπήρξε μαθητής του κ. Ιωάννη Αγγελάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου έκανε μαθήματα κλασσικής αρμονίας, ρυθμικού σολφέζ, μελωδικού σολφέζ και jazz αρμονίας. Σε ηλικία 18 ετών συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam στο τμήμα του jazz πιάνο με καθηγητές τους Karel Boehlee, Rob van Bavel, Hans Vroomans και στο κλασσικό πιάνο τον Gert-Jan Vermeulen. Ανάμεσα σε άλλα, παρακολούθησε και το εργαστήρι του διεθνούς φήμης καθηγητή Arnold Dooyewerd. Στο Amsterdam έλαβε μέρος σε σεμινάρια με τους : Avishai Cohen Trio, Mike Clark, Dominique DiPiazza, Robin Eubanks, Panagiotis Andreou, Hilario Duran Trio, Enrico Pieranunzi, Dennis Mackrel, Miles Okazaki και Jeff Levenson. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό jazz album με τίτλο ‘’It’s Time to Go’’.

Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης – Τύμπανα
Ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1991 . Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα τύμπανα το 2001 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης . Το 2008 μετακόμισε στην Νίκαια της Γαλλίας για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Conservatoire de Nice . Παίζοντας σε διάφορες local bands αυτά τα χρόνια σε και με συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως : Nice Jazz Festival , Jazz a Vienne , Nuits du Sud κλπ , είχε την τύχη να γνωρίσει τον αμερικάνο ντράμμερ Leon Parker με τον οποίο τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησε μαθήματα γύρω από το drumset και το ρόλο που έχει σε διάφορα μουσικά ιδιώματα…. Από το 2013 και μετά ζει στο Παρίσι.

Ευθύμης Τσακίρης – Άλτο σαξόφωνο
O Ευθύμης Τσακίρης ξεκίνησε να παίζει σαξόφωνο στην φιλαρμονική του δήμου. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα με τον Άρη Καραντάνη, τον David Lynch και στο Κεντρίκο Ωδείο του Κ. Κλαββά. Είναι διπλωματούχος της σχολής Jazz C.I.M – PARIS (Μαθήτευσε με τους J.C.Forenbach, J.P.Aupert, X.Cobo, T.Puentes) και κλασικού σαξοφώνου.Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου συλλόγου σαξοφώνου, του συλλόγου «Φίλοι της Jazz και δημιουργικής μουσικής», της big band «Magic Road» και του κουαρτέτου σαξοφώνων «Sax Voyage». Αποτελεί ενεργό μέλος της μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης και επιμελείται την φιλαρμονική του δήμου Ανθεμούντα.
ΩΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 20:30

APOPSIS TRIO
Βιογραφικά

Γιώργος Τζούκας – Πιάνο
O Γιώργος Τζούκας γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε Πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου έλαβε Πτυχίο (τάξη της Christine Fressinier) και Δίπλωμα (τάξη της Stella Dimitrova) με Διάκριση. Έλαβε επίσης Πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας), ενώ παρακολούθησε masterclasses με τους Roberto Szidon, Julia και Constantine Ganev, Δημήτρη Σγούρο και Γιώργο Χατζηνίκο. Παράλληλα με τις κλασικές του σπουδές ασχολήθηκε με την jazz ως εκτελεστής και ως συνθέτης. Οι εμφανίσεις του πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό (Μεξικό, Σκόπια, Ολλανδία) ως σολίστ ή με σύνολα μουσικής δωματίου είναι συνεχείς. Στον χώρο της jazz έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους μουσικούς, ανάμεσα στους οποίους οι Danny Hayes, Wayne Brasel, David Lynch, Milcho Leviev, Βίκη Αλμαζίδου, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Κώστας Αναστασιάδης, Χρήστος Ραφαηλίδης, Βάσω Δημητρίου, Krzysztofa Górniak κ.α. Μέλος και συνιδρυτής του Jazz Trio “Apopsis”, έχει δώσει συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του Τρίο στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στο μεγάλο Διεθνές Τζαζ Φεστιβάλ Mexico Euro Jazz San Luis Potosí (2005), από όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ο Γιώργος Τζούκας έχει επενδύσει μουσικά την κινηματογραφική ταινία του Νίκου Ζερβού Στη Σκιά του Λέμμυ Κώσιον (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2002). Ηχογραφεί ως session μουσικός και συνθέτει μουσική για το θέατρο και για ντοκιμαντέρ. Έχει ηχογραφήσει τα Cd Sky Paths με τους Blue Train και τον Wayne Brasel (2002) και Epiroes με τους Apopsis Trio (2005).

Κουτσονάνος Μανώλης — Τύμπανα
Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1959. Η πρώτη του επαφή με την μουσική έγινε στα δώδεκα του, παίζοντας τρομπέτα στην φιλαρμονική  μπάντα  της πόλης του με δάσκαλο τον, Ελευθέριο Καραχάλιο. Ως τρομπετίστας, ανακαλύπτει τον υπέροχο και μαγευτικό χώρο των Blues και της  Dixieland  επηρεαζόμενος από τον διάσημο τρομπετίστα και θρύλο της  Jazz  Louis  Armstrong. Κατά την περίοδο του 1980 τον συνεπαίρνει ο χώρος των drums, έχοντας επιρροές από την  Rock μουσική σκηνή. Παράλληλα αρχίζει τις σπουδές του στο  Νέο Ωδείο της Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Jazz με δάσκαλο του στα  τύμπανα  τον Κώστα Παγωνίδη. Το 1990 αρχίζει την πορεία του ως Jazz μουσικός συμμετέχοντας ενεργά στην ελληνική Jazz σκηνή παίζοντας τύμπανα σε διάφορες μπάντες. Την περίοδο εκείνη δημιουργείται και η μπάντα Blue Train, η οποία το 1996  συνεργάζεται  στενά με τον γνωστό Αμερικανό κιθαρίστα Wayne Brasel καταλήγοντας σε δισκογραφική δουλειά  (CD) με τίτλο (Sky Paths) . Αργότερα μέσα από αναζητήσεις και επιρροές από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παραδοσιακή μας μουσική, δημιουργείται το τρίο  Apopsis,  στο οποίο συμμετέχει ενορχηστρωτικά  χρησιμοποιώντας στοιχεία του ρυθμικού πλούτου της παραδοσιακής μας μουσικής. σε συνδυασμό με την jazz ανακαλύπτοντας καινούριους δρόμους. Πρόσφατα, παρακολούθησε μαθήματα  στην New York, με τους Marvin Bugalo Smith, Emanuel Hardo, Ludwig Afonso, Jason Brown,Obed Kalvaire, Mark Guliana, Donald Edwards, Engin Kaan Gunaydin & Alvester Garnet. Συνεργάστηκε με κορυφαίους  Έλληνες   και  ξένους μουσικούς..Με τους, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Χρήστο Ραφαϊλίδη, Βάσω Δημητρίου, Βίκυ Αλμαζίδου, Μάκη Στεφανίδη, Γιάννη Οικονομίδη, Gregory Tsatsos Trio, Wayne Brasel, Milcho Leviev, Dany Hayes, David Lynch, Oleg Chaly κ.α. Έχει  παρακολουθήσει  σεμινάρια  στην Ελλάδα  και  στο εξωτερικό από  τους: Κώστα Αναστασιάδη, Vinnie Calauta, Peter Erskine,Sindy  Blackman, Al Foster, Trilak Curtu κ.α.Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Φεστιβάλ: Mexico Euro Jazz San Luis Potosi,Sani,Festival, Servia ΧΧΙΙΙ  International Nisville jazz festival κ.α. Συμμετέχει δισκογραφικά ως session μουσικός σε δουλειές σημαντικών Ελλήνων συνθετών.

Μιχάλης Ευδαίμων – Ηλεκτρικό Μπάσο
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε μαθήματα με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Γιώργο Φακανά, τον Antony Jackson. Clinics από τους Tom Kenedy, Victor Wooten, Mike Stern, Billy Sheehan. Έχει συνεργαστεί με τους Μαρινέλα, Κώστα Χατζή, Κώστα Καραφώτη, Νατάσσα αμήχανα… (2004), Γιάννης Ράπτης – The Circle (2005), Christos Stylianou – Tales of Love (2007), Jazznovation – Jazznovation (2008), Νότης Μαυρουδής – Στου Χρόνου τις καταπακτές (2011), Μίλτος Πασχαλίδης – Ξένοι σ’ έναν τόπο που αλλάζει (2012), O3 jazz trio – O3 (2013), Positive Red – The way your heart beats (2013). Έχει συμμετάσει στα φεστιβάλ Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής (2007), Κουαρτέτο Δημήτρη Παντελιά και Jazznovation., Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής (2008), Κουαρτέτο Γιάννη Ράπτη. 2nd Tinos Jazz Festival (2010), Κουαρτέτο Δημήτρη Παντελιά. 2nd Kalamata Jazz Festival (2010), Κουαρτέτο Δημήτρη Παντελιά. 8th Celebration of Jazz – Thessaloniki (2010), Urban Clay (Βάσω Δημητρίου – Ιωάννα Μιτσόγλου Θεοδωρίδου, Χρήστο Θηβαίο, Άννα Λινάρδου, Τάκη Μπουρμά, Άννα Μπουρμά, Νίκο Ζούδιαρη, Αποστόλη Ρίζο, Nότη Μαυρουδή, Χριστόφορο Κροκίδη, Μίλτο Πασχαλίδη, Κώστα Λεμονίδη, Γιώργο Θεοφάνους, Alex Foster, 48 ώρες, Αποστολία Ζόη, Σοφία Λαζοπούλου, Βάσω Δημητρίου, Ειρήνη Κετικίδη και πολλούς άλλους. Έχει συμμετάσχει στις παρακάτω δισκογραφικές δουλειές: Αποστόλης Ρίζος – Φυσαλίδα (2001), Γιάννης Ράπτης –Trip (2004), Κώστας Λεμονίδης – Κάπως – Σάμι Αμίρι), 1st Mini Jazz Fusion Festival at Ghost House (2011), Thirt Attempt trio (Βάσω Δημητρίου, Καλλίστρατος Δρακόπουλος). 3rd Tinos Jazz Festival (2011), Thirt Attempt trio (Βάσω Δημητρίου, Καλλίστρατος Δρακόπουλος). 3 Days of Jazz @Rouf (2012), Relevance Trio (Βάσω Δημητρίου, Δημήτρης Κλωνής). World Jazz Music Festival (2012), O3 Jazz Trio (Γιώργος Σταυρουλάκης, Δημήτρης Κλωνής). 1st You Groove Festival (2012), O3 Jazz Trio (Γιώργος Σταυρουλάκης, Δημήτρης Κλωνής). Γράφει & παίζει μουσική για τους The Good demons, O3 – Jazz trio, Third Attempt – Garage Jazz trio, Electric Quartet, Relevance Quartet . Συμμετέχει επίσης στους Press Esc, Irene Ketikidi band. Έχει γράψει το βιβλίο «Η οργάνωση της μουσικής πληροφορίας». Έχει bachelor degree από το NY College.
ΩΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 21:00

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.