Νίνα Μυλωνά: Η… «Επαναστάτρια» Πτολεμαϊδιώτισσα – Τι λέει η ταλαντούχα ηθοποιός στο KOZANILIFE.GR για την εμπειρία της στην ταινία «Έξοδος 1826»



mjytrjtrjtrjyrtytdyjktdyk

Σπάνια βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να γυρίζονται ταινίες με θέμα την επανάσταση του 1821. Πόσο μάλλον μια τέτοια ταινία με ειδικά εφέ. Μια νέα ομάδα παιδιών από όλη την Ελλάδα σε συνδυασμό με την εμπειρία γνωστών ηθοποιών έκαναν τη διαφορά και μας παρουσιάζουν τη νέα τους ταινία με τίτλο ‘’ Έξοδος 1826’’. Ανάμεσα τους και μια νεαρή, ταλαντούχα κοπέλα από την Πτολεμαΐδα. Ο λόγος για την Νίνα Μυλωνά, η οποία μίλησε στο KOZANILIFE.GR για αυτή την εμπειρία σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη

– Καλησπέρα Νίνα. Καταρχάς, συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στην ταινία. Θα θέλαμε να μας πει λίγα λόγια για την ταινία που από ότι μαθαίνουμε βασίζετε στο γνωστό παραδοσιακό τραγούδι ‘’Τα παιδιά της Σαμαρίνας’’.
Ναι το γνωστό δημοτικό μας τραγούδι ”Τα παιδιά της Σαμαρίνας”, το οποίο αναφέρεται στους άνδρες της Σαμαρίνας Γρεβενών οι οποίοι έφυγαν από τον τόπο τους με σκοπό να βοηθήσουν στην έξοδο του Μεσολογγίου. Η ταινία βασίζεται στην προσωπική έρευνα του σκηνοθέτη, Βασίλη Τσικάρα και φυσικά περιέχει και στοιχειά μυθοπλασίας.

– Που γυρίστηκε και πόσο καιρό σας πήρε;
Ξεκινήσαμε μέσα στον Απρίλιο και τελείωσαν επίσημα αυτόν τον μήνα. Τα γυρίσματα έγιναν στα Γιαννιτσά στην παλιά Κρώμνη στο Πάικο αν και αφορούν τα Γρεβενά και τις γύρω περιοχές της Σαμαρίνας τα γεγονότα.

– Πως προέκυψε η συνεργασία σας; Πως αισθάνθηκες μόλις το έμαθες;
Ο σκηνοθέτης ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είναι από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου και σίγουρα στάθηκα πολύ τυχερή και τον ευγνωμονώ για αυτό.

35hj35j67366j36j67j3667– Ποιος είναι ο δικός σου ρόλος στην ταινία; Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε στα γυρίσματα;
Εγώ υποδύομαι την Μαρία. Η Μαρία είναι μικρή κόρη του Μίχου ο οποίος φεύγει από την Σαμαρίνα για το Μεσολόγγι και εκείνη μένει πίσω με την μητέρα της και τις υπόλοιπες γυναίκες. Δεν θα έλεγα ότι με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα καθώς ο σκηνοθέτης μας είχε κάνει υποδείξεις πριν από τα γυρίσματα και μας είχε κατατοπίσει πλήρως.

– Ερμηνεύοντας δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως η Μαρία Ανδρούτσου πως ήταν η εμπειρία αυτή και πως ήταν αυτοί ως ηθοποιοί και άνθρωποι;
Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πολύ που μπόρεσα να γνωρίσω ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου πόσο μάλλον να συνεργαστώ μαζί τους. Ήταν όλοι τους πραγματικά εξαιρετικοί.

– Πέρα από τους έμπειρους ηθοποιούς, ότι στην ταινία παίζουν νέοι ηθοποιοί από όλη την Ελλάδα, σωστά;
Ναι φυσικά. Ο αριθμός των ηθοποιών ξεπερνάει τους εκατό. Ανάμεσά τους είναι γνωστοί ηθοποιοί, ηθοποιοί του θεάτρου ,και παιδιά μέσα από θεατρικά εργαστήρια από όλη την Ελλάδα.

– Ακούμε συχνά ηθοποιούς να επηρεάζονται ψυχολογικά από τις ταινίες με έντονη δραστηριότητα. Η συγκεκριμένη ταινία βλέπουμε, στο trailer, πως περιέχει εφέ πολέμου από εκείνα τα χρόνια (όπως βόμβες και πυροβολισμούς) και εξεγέρσεις κατά του τουρκικού ζυγού. Όλο αυτό σας δημιούργησε διάφορα συναισθήματα πατριωτισμού ή υπερηφάνειας;
Θα έλεγα περισσότερο ότι μέσα από τα γυρίσματα εγώ προσωπικά κατάλαβα πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια που άκουσα τελευταία φορά στο θρανίο την ιστορία αυτή, πως πραγματικά ήταν οι συνθήκες εκείνης της εποχής και πόσο δύσκολο ήταν να αποχωριστείς τον άνθρωπο σου γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην επιστρέψει πότε κάτι το οποίο σήμερα έχουμε την πολυτέλεια να μην το βιώνουμε. Μου δημιούργησε λοιπόν μια συνθήκη αν μπορώ να το θέσω έτσι την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ.

– Πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια για να δούμε μια τέτοια ταινία. Ποιος πιστεύεις ήταν ο λόγος; Μήπως το ρίσκο για κάτι τέτοιο; Ή η πεποίθηση πως πλέον οι πιο εμπορικές ταινίες περιέχουν εφέ εντυπωσιασμού;

Σίγουρα πιστεύω πως υπάρχει μια τάση προς το εμπορικό όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά γενικότερα στην τέχνη. Αλλά θεωρώ βασικότερο το γεγονός ότι μια ταινία τέτοιου ύψους δεν έχει και το οικονομικό υπόβαθρο για να γίνει. Βλέπουμε ιστορικές και πολεμικές ταινίες κυρίως στο εξωτερικό αλλά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο να γυριστεί τέτοια ταινία. Η συγκεκριμένη ταινία πέρασε πολλές δυσκολίες και βασίστηκε στον εθελοντισμό πολλών ανθρώπων με όρεξη και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους.

– Αν και νέα στο χώρο, σε τι επίπεδο πιστεύεις βρίσκεται ο δικός μας κινηματογράφος;
Θεωρώ ότι έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια από ανθρώπους της τέχνης και το αισιόδοξο είναι ότι βλέπουμε νέα παιδιά να συμμετέχουν σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου και να γίνονται νέες προσπάθειες. Συνεπώς πιστεύω ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνουν θα βλέπουμε και μεγάλα έργα από αυτούς.

-Πότε θα την δούμε στις αίθουσες;
Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο περίπου δεν γνωρίζω περισσότερα. Όπως έχει δηλώσει και ο κ. Τσικάρας ίσως γνωστοποιήσουμε την ημερομηνία εντός του τρέχοντος μήνα.

Ευχόμαστε καλοτάξιδη η ταινία σας και πολλές και ανάλογες επιτυχίες στην προσωπική σου καριέρα.

Καραδημούλας Σάκης για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.