Θεσσαλονίκη: Γονείς καταγγέλλουν καθηγήτρια ότι έβγαλε από την τάξη την διαβητική κόρη τους για να κάνει την μέτρηση του σακχάρου της!



778_488_355

Η μαθήτρια βγήκε από την τάξη αλλά η υπόθεση δεν έμεινε μέσα στο σχολείο. Οι γονείς της μιλούν για ρατσιστική συμπεριφορά που στοχοποιεί το παιδί τους…

Το περιστατικό κατήγγειλαν οι γονείς της μαθήτριας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων–Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, εκπαιδευτικός ανάγκασε την κόρη τους να βγει από την αίθουσα προκειμένου να ελέγξει τα ποσοστά σακχάρου στον οργανισμό της και να πάρει εάν χρειάζοταν την απαραίτητη δόση ινσουλίνης. Όπως κατήγγειλαν η δικαιολογία του εκπαιδευτικού ήταν πως «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά». «Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες» σημειώνει σχετικά με το περιστατικό η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι τέτοιου τύπου συμπεριφορές που εκδηλώνονται σε σχολικό περιβάλλον υποθάλπουν και δύναται να τροφοδοτήσουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, το λεγόμενο bullying. «Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα» αναφέρεται ακόμη στην καταγγελία του ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ενώ τίθεται το ερώτημα εάν θα αντιμετωπιζόταν με αντίστοιχο τρόπο τυχόν λιποθυμικό, υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό, σοκ πάσχοντος μαθητή, συνέπεια της παράλειψης μέτρησης ή χορήγησης ινσουλίνης.

«Περιστατικά, όπως αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παύουν όμως να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο από τους υπεύθυνους» καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων–Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Πηγή: seleo.gr

6 σχόλια στο άρθρο “Θεσσαλονίκη: Γονείς καταγγέλλουν καθηγήτρια ότι έβγαλε από την τάξη την διαβητική κόρη τους για να κάνει την μέτρηση του σακχάρου της!

  1. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ!!!!ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ;;ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ….

    1. Η συμπεριφορά είναι το κακό! Λες και έχει λέπρα και είμαστε 100 χρόνια πίσω, στην εποχή της άγνοιας.
      Άκου «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά». Είναι νορμάλ αυτό που είπε;;;

  2. Ωθεί τα παιδιά στα ναρκωτικά??? Με αυτά που ακούν από τους δασκάλους ωθούνται τα παιδιά στα ναρκωτικά μάλλον!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.