Κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία! Δείτε τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες στον Νομό Κοζάνης



ehra4hj65juw5u5j57e5

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ασθενείς βροχές αλλά κυρίως την πτώση της θερμοκρασίας που θα επιτρέψει την εμφάνιση χιονοπτώσεων ασθενούς έως και μέτριας έντασης στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας άνω των 1450 – 1600μ.

Μεσημβρινές θερμοκρασίες Πέμπτη 27/10/2016

ΠΕΡΙΟΧΉ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ

ΒΟΡΑΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

3,0

ΒΛΑΣΤΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

8,5

ΦΛΩΡΙΝΑ

11,8

ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

12,2

ΑΡΔΑΣΣΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

12,8

ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

13,0

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

13,0

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

14,5

ΓΡΕΒΕΝΑ

15,5

ΒΕΛΒΕΝΤΟ

15,5

Από το απόγευμα της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου αναμένεται έναρξη φαινομένων με τη μορφή ασθενών βροχών στο σύνολο του νομού, τα φαινόμενα στα νότια ορεινά θα είναι περισσότερα, ενώ το βράδυ σταδιακά θα ενταθούν τα φαινόμενα ενώ ταυτόχρονα θα σημειώνονται χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά του Ασκίου και μέσα στη νύχτα σε όλα τα ορεινά τμήματα πάνω από τα 1500μ περίπου. Η θερμοκρασία σε σταθερή υποχώρηση .

Την Παρασκευή 28η του Οκτώβρη θα διατηρηθούν οι βροχές τις πρωινές ώρες, περισσότερα τα φαινόμενα σε περιοχές Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά πάνω από τα 1450-1500μ (Άσκιο – Σινιάτσικο, Βέλλια, κορυφές Μπούρινου, Πιέρια, Βέρμιο, Βόϊον όρος). Σταδιακά όμως πριν το μεσημέρι θα πρέπει να φαινόμενα σταδιακά να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στα ορεινά. Στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας την ώρα των παρελάσεων θα πρέπει τα φαινόμενα να έχουν εξασθενήσει έως και να έχουν σταματήσει (κυρίως στην Πτολεμαΐδα) ενώ στη Σιάτιστα θα επιμείνει κάποιο ψιλόβροχο. Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το μεσημέρι που ενδεχομένως να υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2-3bf σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού θα πνέουν γενικά ανατολικοί και νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία σε σημαντική υποχώρηση δεν θα ξεπεράσει τους 8c σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, τους 6 σε Σιάτιστα, και 9 με 10 σε περιοχές της λίμνης Πολυφύτου.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου αλλά και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια όμως το κρύο θα είναι έντονο στο σύνολο του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι με την θερμοκρασία νωρίς το πρωί να πέφτει τοπικά λίγο κάτω από το 0 (παγετός τοπικά και σε πεδινές περιοχές κυρίως του Βοιού και της Εορδαίας). Έτσι η διακύμανση της θερμοκρασίας θα διαμορφωθεί ως εξής: Κοζάνη 3-12c, Πτολεμαΐδα -1-13, Σιάτιστα 3-11c, Σέρβια και Βελβεντό 3-14

Και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου θα διατηρηθεί καλός ο καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε βόρεια. Η θερμοκρασία και πάλι θα πέσει οριακά κάτω από το 0 τις πρωινές ώρες.

Τέλος την Τρίτη 1 Νοεμβρίου με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά (πάνω από τα 1400μ). Ο καιρός γρήγορα θα παρουσιάσει βελτίωση ως το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7c.

Δείτε επίσης:

Ζωντανή εικόνα από την κεντρική πλατεία της Κλεισούρας (υψόμετρο 1180μ) http://penteli.meteo.gr/stations/kleisoura/webcam/current3.jpg
Ζωντανή εικόνα από την κεντρική πλατεία του Βαρικού (υψόμετρο 750μ) http://penteli.meteo.gr/stations/variko/webcam/current.jpg

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία! Δείτε τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες στον Νομό Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.