Ποδαρικό Νοεμβρίου με κρύο, χωρίς βροχές και στο βάθος άνοδος θερμοκρασίας! Δείτε το δελτίο καιρού του KOZANILIFE.GR με τον Γ. Βασιλειάδη



arstrasthjsryjtsryjw5stjki5w675

«Κρύος» μας αποχαιρετά ο φετινός Οκτώβρης στη Δυτική Μακεδονία και με τα ίδια κέφια θα κάνει ποδαρικό και ο Νοέμβρης, παρόλα αυτά η προοπτική του καιρού δείχνει σταδιακή άνοδο θερμοκρασίας, με τις βροχές να απουσιάζουν.

Στην σημερινή πρωινή δορυφορική εικόνα είναι ορατή η νεφική μάζα του βαρομετρικού χαμηλού στο νότιο Ιόνιο που καλύπτει τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και Νότιας χώρας, με τα φαινόμενα να έχουν ισχυρό χαρακτήρα σε νότια Πελοπόννησο, Κύθηρα και Κρήτη, συνοδευόμενα από θυελλώδης ανέμους. Στη Δυτική Μακεδονία είναι ορατή δια της δορυφορικής εικόνας οι νεφώσεις που επικρατούν στο Βόϊο, στα Γρεβενά, τη Δεσκάτη, καθώς και στα δυτικά του κάμπου της Φλώρινας και των ορεινών όγκων του Βαρνούντα και Βιτσίου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των Πρεσπών, τμημάτων των Κορεστίων, της Καστοριάς και του Γράμμου, αντίθετα σε περιοχές Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης, στα Σέρβια και στο Βελβεντό επικρατεί ηλιοφάνεια. Πάντως σταδιακά οι νεφώσεις θα πρέπει να διαλυθούν και στα υπόλοιπα τμήματα.

Ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας το πρωινό της Δευτέρας 31/10/2016 και μέγιστες εντάσεις ανέμου.

ΠΟΛΗ/ΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ (Cº)

ΑΝΕΜΟΣ (χλμ/ω)

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 2090

-4,8

29

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ 1780μ

-1,8

21

ΒΛΑΣΤΗ

1,4

27

ΟΡΥΧ. ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

4,6

15

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

4,8

18

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

5,0

23

ΦΛΩΡΙΝΑ

5,0

18

ΒΕΛΒΕΝΤΟ

5,0

13

ΓΡΕΒΕΝΑ

5,3

3

ΟΡΥΧ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

5,4

32

ΑΡΔΑΣΣΑ

6,2

35

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

7,4

39

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σήμερα διασχίζει τα νοτιότερα τμήματα της χώρας μας θα στο μόνο που θα μας απασχολήσει θα είναι στο ότι θα επιτρέψει την ενίσχυση του βόρειο ρεύματος, ανοίγοντας δρόμο για ψυχρότερες αέριες μάζες καθώς αυτό θα περνάει σταδιακά ανατολικότερα.

Πιο αναλυτικά:

Κατά την διάρκεια της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με την ένταση να φτάνει τα 3-4bf. Η Θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας ενώ λόγο του βοριά η αίσθηση του κρύου θα είναι μεγαλύτερη.

Την Τρίτη, πρώτη μέρα του Νοέμβρη, θα διατηρηθεί ο αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι παρουσιάζοντας μικρή εξασθένηση. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή αφού οι συνθήκες που θα επικρατήσουν θα ευνοήσουν την εμφάνιση παγετού κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών με τιμές κοντά στους -1c με -3c. Πιο αναλυτικά, Κοζάνη 0-11C, Πτολεμαϊδα -3-12C, Σιάτιστα -1-10C, Σέρβια και Bελβεντό 0-14C.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, θα παραμείνει ο αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς υποπνέοντες. Η θερμοκρασία θα πέσει και πάλι νωρίς το πρωί κοντά στους -1C με 0C ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 14C σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, 1C σε Σιάτιστα και 15C με 16C σε περιοχές των Σερβίων και του Βελβεντού.

Την Πέμπτη 3 Νοεμβριου με τα σημερινά δεδομένα αναμένονται αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα γίνουν πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς Δυτικοί – Νοτιοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί μεταξύ 4-14C σε Κοζάνη, 1-15C σε Πτολεμαϊδα, 2-14C σε Κοζάνη και 3-16C σε Σέρβια και Βελβεντό.

Τέλος την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου με τα δεδομένα να μην είναι ασφαλή θα πρέπει να αναμένουμε γενικά νεφελώδη καιρό, χωρίς φαινόμενα στο νομό Κοζάνης. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο. 6-18C.

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.