Μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες, μεταβολή του καιρού την Παρασκευή – Τι καιρό θα κάνει έως την απελευθέρωση της Κοζάνης!



Μετά την πτώση της θερμοκρασίας που σημειώθηκε το τελευταίο διήμερο με την ταυτόχρονη κυριαρχία της ηλιοφάνειας, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή κατά την διάρκεια της Παρασκευής.

Ελάχιστες θερμοκρασίες 5 και 6 Οκτωβρίου 2016

Καιμακτσαλάν 0,2c,
Βλάστη 1,9c,
Φλώρινα 3,6c,
Πτολεμαιδα 3,7c,
βασιλίτσα 4,0c,
Γρεβενά 4,5c,
Κοζάνη 6,0c
Καστοριά 7,6c,

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από το πρωί ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Προς το μεσημέρι θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά του Βοΐου ψιχάλες ή ψιλόβροχο που γρήγορα θα εντοπίζεται και στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα του νομού. Ως το αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα γενικευθούν σε όλο τον νομό (πιθανόν σε περιοχές Σερβίων και Βελβεντού να καθυστερήσουν λίγο) και παράλληλα θα ενταθούν. Δεν αποκλείεται η εκδήλωση καταιγίδας τοπικά κυρίως σε περιοχές Βοΐου, Κοζάνης ως και τμήματα του Πολυμύλου. Κατά το διάστημα αργά το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ με την ύφεση της έντασης θα επέλθει γρήγορη βελτίωση από δυτικά βορειοδυτικά προς τα ανατολικά νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και μέχρι την έναρξη το φαινομένων λίγο πριν το μεσημέρι θα φτάσουν τα 3BF κυρίως σε περιοχές των ορυχείων της ΔΕΗ και την Πτολεμαΐδα. Η θερμοκρασία στην Κοζάνη θα φτάσει τους 17C, τους 18 σε Πτολεμαΐδα, 17 Σιάτιστα και 20 Σέρβια και Βελβεντό.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός με τις νεφώσεις να κυριαρχούν τουλάχιστον στο πρώτο μισό της ημέρας με έμφαση περισσότερο σε περιοχές του Βοΐου και της Εορδαίας. Μικρή η πιθανότητα να ψιλοβρέξει το πρωί στα ορεινά τμήματα του Μουρικίου και του Ασκίου στην Εορδαία. Οι άνεμοι στρέφονται σε βόρειους χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, τους 18 σε Σιάτιστα και τους 21 σε Σέρβια και Βελβεντό.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές καλός με παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα υποστεί αξιόλογη μεταβολή παρά μόνο μια μικρή άνοδο της τάξης του ενός βαθμού.

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι με βροχές περισσότερες στις ορεινές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει υποχώρηση από το απόγευμα, όμως το μεσημέρι θα καταφέρει να φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου σε όλα τα πεδινά τμήματα κάτω των 800μ, βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το βράδυ.

Τέλος την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Κοζάνης, δεν αναμένεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κάποια αξιόλογη αλλαγή με την θερμοκρασία να φτάνει τους 20 με 21 βαθμούς το μεσημέρι και τους ανέμους αν και βόρειους να παραμένουν εξασθενημένοι.

 
 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

ellinikos_agros_banner_300_300-min

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.