Πρόσκαιρες και ασθενείς οι βροχές στη Δυτική Μακεδονία – Πότε βελτιώνεται ο καιρός – Αναλυτικά το δελτίο καιρού με τον Γ. Βασιλειάδη από το KOZANILIFE.GR



vroxes-omprela35467356

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τα τελευταία 24ωρα στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας είναι οι συμπαγείς νεφώσεις που περιόρισαν σημαντικά τα διαστήματα ηλιοφάνειας επιφέροντας υποτονικές θερμοκρασιακές τιμές και υψηλά ποσοστά υγρασίας.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΟ ΕΥΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2016 ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ

ΜΕΓΙΣΤΗ

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

0,6

4,6

ΦΛΩΡΙΝΑ

5,4

15,6

ΒΛΑΣΤΗ ΕΟΡΔΑΪΑΣ

7,2

9,9

ΓΡΕΒΕΝΑ

9,2

15,2

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

9,4

15,7

ΒΑΡΙΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

9,5

13,4

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

9,6

14,3

ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

9,7

13,4

ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

9,9

14,4

ΑΡΔΑΣΣΑ ΕΟΡΔΑΪΑΣ

9,9

14,7

ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

10,1

14,7

ΒΕΛΒΕΝΤΟ

10,5

16,8

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

10,8

14,9

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά την διάρκεια της νύχτας και κυρίως προς το ξημέρωμα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου με γενικά ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές. Πρώτα από τα δυτικά τμήματα του νομού και περιοχές του Βοΐου ενώ αρκετά γρήγορα θα επεκταθούν τα φαινόμενα σε περιοχές της Εορδαίας, της Κοζάνης των Σερβίων και τέλος του Βελβεντού. Τα φαινόμενα ως το πρωί θα σταματήσουν ενώ θα επιμείνει η συννεφιά που κατά διαστήματα θα δίνει μέσα στη μέρα ψιχάλες ή ψεκάδες κυρίως γύρω από τα ορεινά. Το βράδυ θα ξανά βρέξει σε περιοχές της Εορδαίας για λίγο χωρίς ένταση. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νότιοι νοτιοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 13c στην Κοζάνη, 14c σε Πτολεμαΐδα, 10c σε Σιάτιστα, και 15 με 16 σε περιοχές Σερβίων και Βελβεντού.

Το Σαββάτο 22 Οκτωβρίου ο καιρός θα ξεκινήσει και πάλι νεφελώδεις, προς το μεσημέρι θα έχουμε διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως σε Βόιο και Σέρβια. Πρόσκαιρη βροχή δεν αποκλείεται να σημειωθεί το μεσημέρι σε περιοχές κυρίως ορεινές της Εορδαίας (Μουρίκι), έως και περιοχές της Κοζάνης. Κύριο χαρακτηριστικό της μέρας θα είναι η μικρή άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 16 με 17c σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, ενώ στα χαμηλά υψόμετρα της λίμνης του Πολυφύτου δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 19c.

Τέλος την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου δεν αναμένονται βροχές, οι νεφώσεις θα κυριαρχήσουν και πάλι όμως θα έχουμε κατά διαστήματα και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι γενικά αδιάφοροι, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας του 19c στις περισσότερες πεδινές περιοχές του νομού Κοζάνης.

Στο δελτίο καιρού της ερχόμενης Δευτέρας θα είμαστε σε θέση να σας παραθέσουμε την εκτίμηση μας για τον καιρού της 28ης του Οκτώβρη που δείχνει για την ώρα να αποτελεί έναν μετεωρολογικό γρίφο.

Στείλτε μας φωτογραφίες από τα καιρικά φαινόμενα των περιοχών σας για δημοσίευση στο www.kozanilife.gr

E-mail: kozanilife@gmail.com

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

5 σχόλια στο άρθρο “Πρόσκαιρες και ασθενείς οι βροχές στη Δυτική Μακεδονία – Πότε βελτιώνεται ο καιρός – Αναλυτικά το δελτίο καιρού με τον Γ. Βασιλειάδη από το KOZANILIFE.GR

  1. Θέλουμε χιόνια! Γνωρίζουμε κάτι για αυτό; Είναι στο πρόγραμμα σύντομα ή όπως πέρυσι θα μας πάει;

    1. Βασιλειαδης Γιώργος

      - Edit

      Απαντήστε

      Ειναι αδύνατη μια τετοια εκτίμηση δυστυχώς. Η εμφανιση χιονοπτωσεων εχει μειωθει δραματικά απο τα τελευταια 15 χρονια ενω απο το 2007 και μετα το προβλημα εχει οξυνθεί περαιτέρω. Μαλιστα το 2016 αποτελει το θερμοτερο έτος μακράν για τον πλανήτη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.