Ξεκινάνε τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, στο Εργαστήρι Γραφικών Τεχνών και στη Φωτοδίοδο – Δείτε αναλυτικά



odeio_kozanisΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Δ.Ω.Κ.
Η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, λειτουργεί φέτος για τρίτη χρονιά. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα κατάφερε να παρουσιάσει ένα πολύ καλό έργο με την συμμετοχή της σε χριστουγεννιάτικες και εαρινές συναυλίες του Δ.Ω.Κ. και με ρεπερτόριο ελληνικό και ξένο, σύγχρονο και κλασικό.
Οι πρόβες της χορωδίας ξεκίνησαν και θα γίνονται κάθε Σάββατο 7-9μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Κ. υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη. Ακροάσεις για νέα μέλη θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 7μ.μ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολίτες από 16 έως 50 ετών. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν απλές γνώσεις θεωρίας της μουσικής.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Δ.Ω.Κ.
Υπό την διεύθυνση του Χ. Κτιστάκη θα γίνονται οι πρόβες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δ.Ω.Κ. κάθε Σάββατο 5-7μ.μ. Στην ορχήστρα μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μουσικοί που επιθυμούν να είναι μέλη της.

ΤΜΗΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Το τμήμα της Βυζαντινής μουσικής επαναλειτουργεί από τη φετινή χρονιά στο Δ.Ω.Κ. με δάσκαλο τον κ. Ηλιάδη Γεώργιο.
Το τμήμα απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, φοιτητές, επαγγελματίες, καθηγητές, γενικά σε κάθε ενδιαφερόμενο για την εκκλησιαστική τέχνη, η οποία αποτελεί συνέχεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής.
Σκοπός αρχικά είναι η εκμάθηση, μετάδοση και προβολή της πατροπαράδοτης μουσικής, η οποία διακρίθηκε ως εσωτερική μουσική για λατρευτικές ανάγκες και ως εξωτερική προς εξυπηρέτηση του δημοτικού άσματος.
Επίσης η ανάδειξη των μαθητών σε ιεροψάλτες και μέλη Βυζαντινών χορών, χρήσιμων για τα αναλόγια των Ιερών Ναών.
Ο κάθε μαθητής θα αποκομίσει ψυχική και πνευματική ωφέλεια, εμπλουτισμό γνώσεων και θα μπορέσει και ο ίδιος να συμβάλλει στη σωστή διάδοση της μουσικής επιστήμης και τέχνης.

BABY ARTIST
Για πρώτη χρονιά παράλληλα με το τμήμα μουσικοκινητικής που λειτουργεί στο Δ.Ω.Κ. εδώ και δύο χρόνια, θα ξεκινήσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ένα νέο πρόγραμμα μουσικοκινητικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων το τμήμα: BABY ARTIST. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής για βρέφη και νήπια από 4 μηνών ως 4 χρόνων. Το Baby Artist στηρίζει τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του σε ερευνητικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία, αν ένα παιδί καθοδηγηθεί σωστά και από πολύ νωρίς με βάση τα μουσικά ερεθίσματα, μπορεί να αποκτήσει τη μουσική γλώσσα ως ‘μητρική’, να την κατανοεί και να επικοινωνεί φυσικά μέσω αυτής, όπως κάνει και με την γλώσσα. Η έγκαιρη εισαγωγή ενός παιδιού σε μουσικό περιβάλλον αξιοποιεί την ‘κρίσιμη περίοδο’ (παράθυρο ευκαιρίας) για τη μουσική ανάπτυξη, που οι έρευνες μας έχουν δείξει ότι αφορά κυρίως στις ηλικίες 0-3 και 3-5 χρόνων. Το Πρόγραμμα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του μουσικού δυναμικού των παιδιών ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής. Το Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων υλοποιείται με τη μορφή ομαδικών μαθημάτων για παιδιά και τους γονείς τους μέσα σε ένα περιβάλλον χαράς και συναισθηματικής ασφάλειας.

Επιστημονικά υπεύθυνη Προγράμματος
Λήδα Στάμου, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Συντελεστές BABY ARTIST
Χρήστος Γερμένογλου, μουσικός , μουσικοπαιδαγωγός
Ραφαέλα Τρούλου, μουσικοπαιδαγωγός – μουσικός, πτυχίο Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Σπουδές Σύνθεσης, Μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διδακτική της Μουσικής»
Βαλεντίνη Παπαθανασίου, μουσικοπαιδαγωγός – εμψυχώτρια – εργαζόμενη και με Α.με.Α., πτυχίο Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Αντιγόνη Χαλκιά, σοπράνο – μουσικοπαιδαγωγός, πτυχίο Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για όλα τα τμήματα του Δ.Ω.Κ. στο τηλ. 2461034932 3-9μ.μ., email: dokozanis@yahoo.gr     Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

65434jtydjyrtdjtyrdi65edjΈναρξη του 2ου Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμος Κοζάνης ανακοινώνει την έναρξη του 2ου Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών για την περίοδο 2016 – 2017.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο διδακτικές περιόδους, Νοέμβριος 2016 έως Φεβρουάριος 2017 & Μάρτιος 2017 έως Ιούνιος 2017.

Το τμήμα απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου, φοιτητές και επαγγελματίες από τον χώρο του marketing και της διαφήμισης που θα ήθελαν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον χώρο της γραφιστικής τέχνης και της οπτικής επικοινωνίας.

Τα μαθήματα του τμήματος θα παραδίδονται κατά τις απογευματινές ώρες και το αναλυτικό πρόγραμμα θα καθοριστεί βάση του όγκου συμμετοχών.

Η παράδοση του κάθε μαθήματος διαρθρώνεται ως εξής:
– Διάλεξη δύο ωρών (με δεκάλεπτο διάλλειμα).
– Ανάλυση με την μορφή συζήτησης διαφόρων γραφιστικών project.

Με την συμπλήρωση 18 ωριαίων μαθημάτων οι φοιτούντες θα παρουσιάζουν ένα γραφιστικό project σχετικό με την διδακτέα ύλη υπό την επίβλεψη του καθηγητή.

Εκτός των καθορισμένων μαθημάτων, θα προγραμματίζονται κατά διαστήματα διαλέξεις γενικότερου περιεχομένου σε συνεργασία με επαγγελματίες από τον χώρο της γραφιστικής, των Καλών Τεχνών, της διαφήμισης και του Marketing.

Πληροφορίες εγγραφών
ΟΑΠΝ Δ. Κοζάνης, Τηλ. 2461029843, Fax 2461029163, Email, oapnkozanis@gmail.com

qw45wr56uw56u5e656ueΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΟΑΠΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Νέος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας 2016-17

Η πρώτη τεχνική ανακάλυψη για τον άνθρωπο είναι η γραφή. Η δεύτερη, που άλλαξε την πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού, είναι η ανακάλυψη της τεχνικής εικόνας, της φωτογραφίας. Ζούμε βυθισμένοι μέσα στις εικόνες. Μπορούμε άραγε να αξιολογήσουμε ή να κατανοήσουμε αυτό που βλέπουμε; Ποια η χρήση και η χρησιμότητα των φωτογραφιών; Υπάρχουν πολλές γλώσσες ανάγνωσης των εικόνων; Ή, ακόμη, υπάρχουν πολλές αναγνώσεις μιας εικόνας; Τι σχέση έχει η ποίηση με την καλλιτεχνική φωτογραφία; Τι σημαίνει προσωπικό φωτογραφικό έργο; Τι είναι τελικά και πώς χρησιμοποιείται αυτό το μαγικό κουτί που λέγεται φωτογραφική μηχανή;

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι ‘Φωτοδίοδος’ του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης ξεκινά το νέο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας για την περίοδο 2016-17. Τα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα στο χώρο του Εργαστηρίου μας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης (κοντά στην περιοχή του ΚΤΕΛ). Η συνάντηση των ενδιαφερόμενων θα γίνει στις 8.30 μ. μ., την Τετάρτη 12/10/2016, στον ίδιο χώρο. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλ. 24610-29843, 2461023356 καθημερινά στις εργάσιμες μέρες από τις 9.00 έως τις 14.00. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Η ‘Φωτοδίοδος’, εδώ και δεκατρία χρόνια, οργανώνει μαθήματα και εκδηλώσεις για τη φωτογραφία. Είναι από τα πιο γνωστά φωτογραφικά εργαστήρια στο χώρο και οι περισσότεροι τοπικοί ερασιτέχνες φωτογράφοι προέρχονται από αυτό. Έχει πάντα ενεργό παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και πρωτοπορεί με τις καινοτόμες φωτογραφικές του προτάσεις και εκδηλώσεις. Αποτελείται από μια ομάδα ανήσυχων φωτογράφων που χαρακτηριστικό τους είναι η αστείρευτη ενέργεια δημιουργίας σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.