Οι εικαστικές δημιουργίες του Δημήτρη Βέττα στην Κοζάνη – Δείτε το βίντεο



asretarethyartyhrsrtrey

Δουλεύει με την ίδια ευκολία το ξύλο και το μέταλλο. Χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον άχρηστα υλικά, από ρίζες και ξύλα από παλιούς φράχτες, μέχρι τροχαλίες, έμβολα και γρανάζια αυτοκινήτου ή ακόμη και πεντάλ ποδηλάτου. Δημιουργεί, από επιτοίχιες εικαστικές παραστάσεις, πίνακες και γλυπτά έργα, μέχρι χρηστικά αναπαλαιωμένα έπιπλα, κηροπήγια, φωτιστικά κ.α. Από την «Αργώ» και τον «Αρματηλάτη» μέχρι τη «Γένεση» και την «Ισαρούς»!

Το αποτέλεσμα εκπληκτικό! Για το οποίο δεν θα έφταναν μόνο το μεράκι, η πολλή δουλειά και η φαντασία, αν δεν υπήρχε το πηγαίο ταλέντο.

Μιλάμε για τον Δημήτρη Χρ. Βέττα με καταγωγή από το Λιβαδερό του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κοζάνη. Στον ελεύθερο χρόνο του, θα τον βρει κανείς να δημιουργεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του, στο γκαράζ του σπιτιού του. Μοιράζεται τα πολλές δεκάδες έργα του μεταξύ Κοζάνης και Πρωτοχωρίου, όπου έχει δημιουργήσει έναν προσωπικό καταπληκτικό χώρο-μουσείο.

Χαμηλών τόνων ο Δημήτρης, ερασιτέχνης δημιουργός βέβαια, αποφεύγει γενικά την «έκθεση» και προβολή των έργων του, αρκούμενος στη «γνωριμία» της δουλειάς του με τους στενούς φίλους του (!)…

Γ.Μ./περισσότερα στο mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.