Βρέθηκε αρχαίος τάφος με οστά σε περιοχή στον Βαθύλλακο Κοζάνης



aiani_16-1021x580

Σε αρχαίο τάφο ανήκουν τα οστά από ανθρώπινο σκελετό που βρέθηκε στη Τοπική Κοινότητα του Βαθυλάκκου του Δήμου Σερβίων Βελβεντού από κάτοικο της περιοχής. Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η ασφάλεια Κοζάνης ενώ λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε ιατροδικαστής και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Κοζάνης.

Σύμφωνα με την Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης κ. Αρετή Χονδρογιάννη, πρόκειται για νεκροταφείο που υπήρχε στη περιοχή ο ακριβής χρόνος όμως θα γίνει γνωστός εφ όσον διερευνηθεί από την ανασκαφή, που ξεκινά άμεσα και θα υπάρξουν αποτελέσματα ώστε να δοθεί και η χρονολογία των ευρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε ανασκαφή σ έναν ελληνιστικό οικισμό κα σ ‘ένα νεκροταφείο στην θέση της παλιά ασφάλτου στην παραλίμνια περιοχή του Ροδίτη.

Οι δυο περιοχές είναι κοντινές και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κοινά σημεία στις δυο ανασκαφές, όπως ανέφερε η. Χονδρογιάννη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.