Παρουσιάστηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Βοΐου για το 2014 – 2015



dimos_voiouΠαρουσιάστηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Βοΐου για το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Δεκέμβριο 2015, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.

Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής  για τους πρώτους μήνες της διοίκησης του Δήμου, σε ότι αφορά στην οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση του Δήμου, την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, καθώς και τους τομείς καθαριότητας, ανακύκλωσης, πολιτικής προστασίας, τουρισμού, πολιτισμού και για τα θέματα της καθημερινότητας, τονίζοντας τη συνεχή και καθημερινή προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, προγραμματισμό και υλοποίηση έργων και δράσεων σε όλη την επικράτεια του Βοΐου.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε τον απολογισμό του, κάνοντας αναφορά στο στενό ασφυκτικό πλαίσιο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση  με την μείωση των χρηματοδοτήσεων και επιχορηγήσεων από το Κράτος και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα Δημοτική Αρχή από τη μη πληροφόρηση, τη μη παράδοση οικονομικών στοιχείων και αρχείου από την προηγούμενη Διοίκηση, τη συγκέντρωση, την οργάνωση και την δόμηση των οικονομικών δεδομένων του Δήμου. «Ξεκινήσαμε τη διοίκηση του Δήμου χωρίς οικονομική ευχέρεια και βρεθήκαμε μπροστά σε πολλές οφειλές, ανεξόφλητα τιμολόγια και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις», ανέφερε ο Δήμαρχος Βοΐου επισημαίνοντας ότι σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας υπήρξε και η αποδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, με αποχωρήσεις, μετακινήσεις και συνταξιοδοτήσεις έμπειρων υπαλλήλων από την οικονομική και την τεχνική υπηρεσία.

Η νέα Δημοτική Αρχή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βοΐου, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου επεδίωξε να ολοκληρώσει ότι παρέλαβε και να δρομολογήσει την εξέλιξη σημαντικών έργων, θέτοντας τις βάσεις για την υλοποίηση ενός ισόρροπου αναπτυξιακού προγράμματος για το Δήμο Βοΐου.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις κάθε Αντιδημάρχου, ανά Δημοτική Ενότητα και αρμοδιότητα, καθώς επίσης το έργο και οι δράσεις των Νομικών Προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δήμου Βοΐου. Απολογισμό έκανε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Λυσσαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αριθμό των συνεδριάσεων και αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας τη νομιμότητα όλων των αποφάσεων, παρά τις ενστάσεις που υπέβαλε η μείζονος αντιπολίτευση, οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Απαντώντας στις ανυπόστατες κατηγορίες και βολές της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Βοΐου τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή δουλεύει σκληρά, δίνοντας έμφαση στη συλλογικότητα, τις δημοκρατικές αρχές, τη διαφάνεια και το γόνιμο διάλογο, γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Νοικοκυρέψαμε τον Δήμο, βάλαμε σειρά σε πολλές εκκρεμότητες και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για έναν βιώσιμο Δήμο, κινούμενο σε δύο άξονες: τον άξονα της οικονομικής ανάπτυξης και τον άξονα της κοινωνικής πολιτικής».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν με τη διαρκή συμβολή τους στην πραγματοποίηση του μεγάλου όγκου έργων και δράσεων, εμφανών και αφανών, που υλοποιήθηκαν αυτό το διάστημα, και συνέβαλαν στην πρόοδο, την ανάπτυξη και τη βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη. Ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος έκλεισε τον απολογισμό τονίζοντας ότι η πόρτα του Δημάρχου ήταν και θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες, με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του τόπου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.