Απάντηση του Ι. Τσακιρίδη στις δηλώσεις της προέδρου του ΟΑΠΝ κας Φανής Φτάκας σχετικά με την πρόσληψη του νέου Αρχιμουσικού στην «Πανδώρα»



tsakiridis_ioannisΚυρία Φτάκα,

Θεωρώ ότι, εφ’ όσον θέλατε να είστε σωστή μαζί μου και απέναντι στους πολίτες της Κοζάνης, που παρακολουθούν τις εξελίξεις για την πρόσληψη του νέου αρχιμουσικού κ. Νίκου Χρυσοχόου στη Δημοτική Φιλαρμονική της Κοζάνης «Πανδώρα», θα έπρεπε να απαντήσετε, επί τις πρόσφατες δημόσιες παρατηρήσεις και διαπιστώσεις μου και όχι σε παλαιότερες δηλώσεις μου καθώς τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν κάποια ουσιαστική αξία.

Σε επιστολή που σας έστειλα στις 20/09/2016, δεν διανοήθηκα ότι η εν λόγω διαδικασία πρόσληψης από τον Οργανισμό σας, είχε τόσες αδυναμίες, ούτε γνώριζα για τα προσόντα του κ. Χρυσοχόου.

Βέβαια στη συνέχεια στις 26/09/2016, σας γνωστοποίησα με την αρ. πρωτ. 1475/26-9-2016 επιστολή μου, το δικαίωμα στην ένσταση, επί των προσόντων του κ. Χρυσοχόου και με σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία αμφισβήτησης των δικαιολογητικών που παρουσίασε. Εσείς όμως αντί, να διερευνήσετε το θέμα και να φροντίσετε, ώστε η ένσταση που πραγματοποίησα να μελετηθεί, προτιμήσατε να μου στερήσετε το δικαίωμά μου στην ένσταση αυτή λέγοντας ότι «το Π. Δ. 524/1980 δεν προβλέπει ενστάσεις», ισχυρισμός ανυπόστατος καθώς με την ίδια λογική το ίδιο το Π. Δ. 524/1980, δεν προβλέπει πουθενά το να μην γίνονται ενστάσεις!!!!

Εσείς η ίδια ως πρόεδρος του ΟΑΠΝ κ. Φτάκα, γνωρίζατε για την ένστασή μου, γνωρίζατε το περιεχόμενό της, γνωρίζατε ότι θα έπρεπε το θέμα μου να συζητηθεί και να μελετηθεί στη βάση του, γνωρίζατε ότι ως εκπρόσωπος του οργανισμού έπρεπε να διατηρήσετε άριστες σχέσεις με όλους τους υποψήφιους για την εν λόγω θέση της ιστορικής φιλαρμονικής και να προσπαθήσετε να είστε δίπλα τους σε κάθε παράπονο ή κάθε αμφιβολία τους. Παρόλο αυτά στις 26/09/2016 με την απόφαση 113/2016, εγκρίνατε τα πρακτικά της επιτροπής αξιολόγησης ενώ μπορούσατε εσείς η ίδια να φέρετε θέμα στο ΔΣ για την αξιολόγηση των ενστάσεων. Γνωρίζατε την ένστασή μου, γνωρίζατε τους λόγους της ένστασής μου, γνωρίζατε την αγωνία μου, όμως εσείς προτιμήσατε να αγνοήσετε όλα αυτά και να μου στερήσετε το δικαίωμα ως άνθρωπο και υποψήφιο να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, να διεκδικήσει μια θέση εργασίας.

Και μετά έχετε το θράσος να μιλάτε ότι η λέξη «μεθόδευση» είναι συκοφαντική για σας όταν 1) γνωρίζατε τις σοβαρές ενστάσεις μου και με αγνοήσατε στερώντας μου αυτό το δικαίωμα στην διεκδίκηση της θέσης, 2) γνωρίζατε ότι η 3μελή επιτροπή αξιολόγησης προσμέτρησε τίτλους σπουδών στον κ. Χρυσοχόου που δεν προβλεπόταν στην προκήρυξη, 3) γνωρίζατε ότι η 3μελή επιτροπή προσμεέτρησε ανύπαρκτη προϋπηρεσία αρχιμουσικού 16 ετών στον κ. Χρυσοχόου ενώ η πραγματική του προϋπηρεσία ήταν ως καθηγητού τρομπέτας στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, 4) γνωρίζατε η ίδια ότι η σύμβαση του κ. Γεώργιου Τζούκα, τον Αύγουστο του 2016, είχε λήξει ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και παρόλο αυτά εσείς τον δεχθήκατε ως πρόεδρο της επιτροπής αξιολόγησης και χωρίς να τον αντικαταστήσετε που εκείνη τη δεδομένη στιγμή δεν κατείχε αυτή την ιδιότητα.

Έχετε το θράσος δημόσια να λέτε ότι η λέξη «παρανομία» είναι συκοφαντική για σας όταν 1) εν γνώσει σας κινήσατε την διαδικασία να προσλάβετε έναν αρχιμουσικό, χωρίς να μελετήσετε ένσταση άλλου υποψηφίου για αυτή τη θέση, 2) εν γνώσει σας στις 05/10/2016 κατατάξατε τον κ. Χρυσοχόου ως διευθυντή ορχήστρας και χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης με την απόφαση 281 του ΟΑΠΝ, χωρίς ο κ. Χρυσοχόου να κατέχει διπλώματα διευθυντή χορωδίας ή διευθυντή ορχήστρας και χωρίς η κατάταξή του αυτή να προέρχεται μέσα από κάποια σχετική διαγωνιστική διαδικασία, 3) εν γνώση σας στις 12/10/2016 12:51:14 μέσω της διαύγειας: http://giannis-tsakiridis.blogspot.gr/2016/10/281-04102016.html και https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%977%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A8%CE%95-%CE%A3%CE%9F%CE%98?inline=true και εφ’ όσον έλαβαν δημόσια διάσταση οι δημόσιες κρίσεις μου έναντι της διαδικασίας, αντικαταστήσατε και τροποποιήσατε την 281-05/10/2016 απόφασή σας, τοποθετώντας μια νέα στη θέση της παλιάς και χωρίς να πραγματοποιήσετε ανάκληση της πρώτης.
4) εν γνώση σας κατατάξατε τον κ. Χρυσοχόου, ως διευθυντή φιλαρμονικής σε Μισθολογικό Κλιμάκιο τάξης 1 και χωρίς βαθμό κατάταξης, όπου σε αυτό το κλιμάκιο κατατάσσονται όσοι έχουν μηδενική προϋπηρεσία ή ενός ή δύο ετών, την ίδια ώρα που ο εν λόγω υποψήφιος είχε δηλώσει 16 έτη προϋπηρεσίας στα δικαιολογητικά που κατέθεσε έναντι των υπολοίπων υποψηφίων.

Σχετικά με την επιφύλαξή σας με τον αν θα ασκήσετε νομικά δικαιώματα εναντίον μου για να προασπίσετε την υπόληψη του ΟΑΠΝ και των ανθρώπων του, έχω να δηλώσω το εξής: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, ούτε ψευτομπουμπουνητά»

Από το 2010 ως σήμερα ζω με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχιας παρόλο αυτά είμαι αξιοπρεπής και δημιουργικός στη ζωή μου. Δεν θα φοβηθώ να διεκδικήσω το δικαίωμά μου στην εργασία, δεν θα φοβηθώ να ασκήσω δημόσια κριτική σε διαδικασίες που στερούνται νομιμότητας, επιφυλάσσομαι και γω ο ίδιος σε κάθε περίπτωση να απαντήσω με ένδικα μέσα αλλά και ασκώντας κάθε δικαίωμα, να ενημερώσω τα εποπτικά και ελεγκτικά όργανα των ΟΤΑ για κάθε σας ενέργεια που με ζημιώνει προσωπικά, ως άνθρωπο και εν δυνάμει εργαζόμενο.

Καστοριά, 12 Οκτωβρίου 2016
Ιωάννη Μ. Τσακιρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.