Ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές της ΠΟΕ



euxeinos_lesxi_kozanis_jrΗ Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης το μητροπολιτικό σωματείο που διαδραματίζει με την σοβαρή του παρουσία καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πανελλαδικά, μετά την διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών της ΠΟΕ στις οποίες συμμετείχε με απόλυτη διακριτικότητα, αποφάσισε να τοποθετηθεί στηρίζοντας καθαρά συγκεκριμένη ηγετική ομάδα στις επικείμενες κεντρικές εκλογές της Ομοσπονδίας μακριά από κάθε σκοπιμότητα και προσωπική φιλοδοξία.

Ελπίζουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική, πως θα επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία σε όλους ώστε μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, της νέας Διοίκησης, όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά δίνοντας την ελπίδα στον ποντιακό λαό πως κάτι καινούργιο ξεκινάει, πως κάτι καινούργιο γεννιέται.

Δεν μηδενίσαμε ποτέ καμία προσπάθεια γιατί έγιναν αρκετές μέχρι σήμερα και έχουν καταγραφεί στην συνείδηση του ποντιακού λαού. Δεν σταματάμε όμως εδώ.

Βαθύτατα πιστεύουμε πως ο ποντιακός ελληνισμός έχει να κάνει πολλά ακόμη και πολύ πιο σημαντικά, πολύ πιο ουσιαστικά.

Προσωπικά αγωνιώ και εύχομαι, ως ένας άνθρωπος που αφιέρωσε ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του σε αυτή την ιδέα του Πόντου, να αναλάβουμε όλοι επιτέλους τις ευθύνες μας.

Τους μέχρι στιγμής δύο υποψηφίους τους τιμώ διότι είναι νέοι άνθρωποι με διάθεση για προσφορά.

Τον σημερινό Πρόεδρο τον κο Χρήστο Τοπαλίδη δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, δεν τον είδα ποτέ, παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές ως πρόεδρος της ΠΟΕ βρέθηκε στην περιοχή μας.

Γνωρίζω καλά τον κο Θεοδόση Κυριακίδη από πολλά χρόνια και ομολογώ ότι η είδηση της υποψηφιότητάς του με ικανοποίησε βαθύτατα γιατί τιμά τον ποντιακό ελληνισμό.

Ο Θεοδόσης Κυριακίδης για μένα που τον γνωρίζω καλά, διακρίνεται για την υψηλή του ποντιακή παιδεία, την επιστημονική του κατάρτιση, το ήθος και τη διάθεσή του για προσφορά.

Πιστεύω πως θα ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο του Προέδρου.

Εύχομαι η νέα ηγεσία που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές να χαράξει τη δική της πορεία όπως αναμένεται για να έρθει σε όλους μας η χαρά της δικαίωσης.

Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια όπως πράξαμε σε όλη μας την πορεία.

Κωνσταντίνος Σανίδης
Πρόεδρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.