Πάνω από 200.000 ευρώ οι ζημιές από την πυρκαγιά στα Δικαστήρια Κοζάνης – Σε αρκετούς μήνες αναμένεται η ανασύσταση των δικογραφιών



flyu8lfldk7dk6rsj6kyd

Εκτεταμένα προβλήματα σε όλο τον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης και ζημιές που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 200.000 ευρώ, δείχνει η πρώτη καταγραφή που ολοκληρώθηκε από τον αρμόδιο μηχανικό της κεντρικής υπηρεσίας ΚΤΥΠ.Α.Ε, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή για έλεγχο στην Κοζάνη και έστειλε ήδη την πρώτη του γνωμάτευση.

Από το πρωί στην Κοζάνη, δύο μηχανικοί των αρμοδίων κεντρικών υπηρεσιών, προχώρησαν σε μία δεύτερη πιο εμπεριστατωμένη εκτίμηση για το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκε στα δικαστήρια από την πυρκαγιά της περασμένης Πέμπτης.

Παρουσία του Προέδρου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει στην Κοζάνη η αρμόδια επιτροπή του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης, για να συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών στην περιοχή, καθώς και το ζήτημα της προσωρινής συστέγασης, μέχρι την μίσθωση συγκεκριμένου χώρου, στον οποίο θα λειτουργήσουν για όσο διάστημα χρειασθεί, οι δικαστικές υπηρεσίες που έχουν καεί.

Η προσωρινή συστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών, εξετάζεται να γίνει στον 1ο και 2Ο Όροφο του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ «θα χρειασθεί να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε όλο τον τρίτο όροφο»

Σε ότι αφορά την ανασύσταση των δικογραφιών, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι «θα χρειασθεί αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί, αφού δεν είναι ηλεκτρονικά αρχειοθετημένο όλο το υλικό των δικογραφιών που έχουν καεί» και όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης , «απαιτεί την ενίσχυση της Εισαγγελίας Εφετών στην Κοζάνη, με επιπλέον υπαλλήλους το επόμενο διάστημα».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ-ΦΩΤΟ-Αντώνης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.