Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Οσίου Βαραδάτου στη λίμνη Πολυφύτου



varadatou23423

Ανακοινώνεται στούς ευσεβείς χριστιανούς ότι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, στο ιερό μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Οσίου Βαραδάτου (Λίμνη Πολυφύτου) θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελλου της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόφορου Αγγελόπουλου.

Ο Όσιος Βαραδάτος ήταν από την Αντιόχεια καί διακρίθηκε για την ασκητικότητα, την ταπείνωση και την αγιότητα του βίου του (κατά τον 5ο αι.). Στα δυτικά της Προύσσας, κοντά στην κωμόπολη Κουβούκλια, υπήρχε Ναός και προσκύνημα του Οσίου. Οι πρόσφυγες Κουβουκλιώτες, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Κοζάνης, έχτισαν με πίστη και ευσέβεια το εν λόγῳ Ιερό Παρεκκλήσιο στις όχθες της Λίμνης Πολυφύτου, όπου και τιμάται η μνήμη του Οσίου κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με την οικονομική βοήθεια και συνδρομή των ευσεβών χριστιανών, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου και ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.