Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τις επισκέψεις στελεχών της Ν.Δ. στην Κοζάνη: «Τουλάχιστον ρωτήσατε;»



siriza_logoΤις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας ιδιαίτερης κινητικότητας στελεχών από μεριάς αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή μας.

Η επιχειρούμενη «κάθοδος στον λαό» πολυμελούς κλιμακίου βουλευτών της ΝΔ στην ΠΕ Κοζάνης και οι επισκέψεις σε νοσοκομεία, σχολεία, συνεταιρισμούς, σωματεία εργαζομένων κλπ, είχε σαν στόχο, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων, αλλά και των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής μας.

Είναι θετικό το ότι μετά από πολλά χρόνια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε από την ανυπαρξία και το περιθώριο προσπαθώντας να μιλήσει με τον λαό και να ρωτήσει για τα προβλήματα του.

Ελπίζουμε όμως, το κλιμάκιο της ΝΔ να ρώτησε και να πληροφορήθηκε:

-Από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ότι για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια γέμισαν οι τσάντες με βιβλία και ότι τα σχολεία λειτούργησαν χωρίς κενές θέσεις.

-Από τους απολυμένους εκπαιδευτικούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους, ότι επέστρεψαν στις θέσεις τους.

-Από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στην περιοχή μας, ότι τελείωσε η πολύχρονη ομηρία τους και ότι έχουν πλέον προσληφθεί.

-Από τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, ότι έχασαν με τις περικοπές το 50% των μισθών και των συντάξεων τους και ότι θα έχαναν πολύ περισσότερα, εάν η απερχόμενη κυβέρνηση συνέχιζε το «εποικοδομητικό» της έργο.

-Από τις σημερινές αξιοκρατικές διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και από τους εργαζόμενους σε αυτά, ότι γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να σταθεροποιηθεί το σύστημα, που είχαν οδηγήσει σε κατάρρευση και να υπάρξει μετά από λίγο διάστημα πλήρης λειτουργία του. Ότι δρομολογήθηκαν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού μετά από 5 χρόνια.

Επίσης, ότι το πάρτι στον χώρο της υγείας έχει τελειώσει και ότι συμφέροντα και διαπλοκή ανήκουν στο παρελθόν και ότι ανασφάλιστοι έχουν πλέον πρόσβαση στο Δημόσιο σύστημα Υγείας.

-Από τους συνεταιρισμούς, τους αγροτικούς συλλόγους και τους αγρότες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ερήμωση της υπαίθρου και την αποδιάρθρωση του αγροτικού χώρου, για τα κατορθώματα των δικών τους κυβερνήσεων. Oτι ξεπούλησαν έναντι πινακίου φακής το βασικό εργαλείο των Αγροτών, την Αγροτική Τράπεζα και ότι οι ίδιοι χρόνια τώρα, τη χρέωναν με θαλασσοδάνεια. Ότι κατασπαταλούσαν, με τρόπο σκανδαλώδη μάλιστα, τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα διέλυαν τους συνεταιρισμούς και οδηγούσαν το ασφαλιστικό σύστημα των αγροτών, στο γκρεμό, με ορατότατη την κατάρρευσή του και τον κίνδυνο απώλειας των αγροτικών συντάξεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ότι σήμερα, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και η δυνατότητα καταβολής συντάξεων στους αγρότες, σε αντίθεση µε ό,τι είχε ψηφιστεί, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την έκανε αδύνατη. Ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις του ΟΓΑ. Ότι θεσμοθετείται η Εθνική Σύνταξη των 384€, όχι ως κατώτερη, αλλά ως βάση υπολογισμού μαζί µε την ανταποδοτική, και για τους αγρότες.

Ότι γίνεται αγώνας σήμερα, μέσω της εξυγίανσης του συνεταιριστικού κινήματος, την αναδιοργάνωση των Ομάδων Παραγωγών και τις στοχευµένες χρηματοδοτήσεις του ΠΑΑ, να κρατηθούν ζωντανοί οι λίγες δεκάδες παραγωγικοί συνεταιρισμοί, και να συμβάλλουμε εξαρχής στη δημιουργία νέων. Ότι τώρα άρχισαν να κινητοποιούνται οι παραγωγικές δυνάμεις και να προβάλει ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

-Από τα σωματεία εργαζομένων, στην ΔΕΗ ότι σταμάτησε η επιχειρούμενη πώληση ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ και το σενάριο της μικρής ΔΕΗ μετά από επίπονες προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης.

-Από τους επαγγελματίες, ότι παγώνουν οι οφειλές τους σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, με δέσμευση του πρωθυπουργού, ενώ κάθε οφειλέτης ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορεί να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στο δικαίωμα για σύνταξη.

-Τέλος, ότι η «Ελληνογερμανική Συνέλευση», που ετοίμαζε με τους εντεταλμένους της Μέργκελ το «μέλλον» της ΔΜ για τα επόμενα 50 χρόνια με στόχο το ξεπούλημα της ενέργειας, των φυσικών πόρων και του φυσικού πλούτου, δεν είναι ευπρόσδεκτη στην περιοχή μας και ότι αυτή η περιοχή μπορεί να οραματιστεί και να δημιουργήσει το δικό της αύριο.

Βλέπετε ότι, ΕΑΝ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ, πολλές και χρήσιμες πληροφορίες θα αποκομίζατε από την περιοχή μας και σίγουρα θα κατανοούσατε γιατί είστε πλέον παρελθόν και γιατί ο ελληνικός λαός σας στέρησε το μέλλον.

Το Γραφείο τύπου της ΝΕ ΠΕ Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τις επισκέψεις στελεχών της Ν.Δ. στην Κοζάνη: «Τουλάχιστον ρωτήσατε;»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.