Η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα! Του Chef Χρήστου Γανίτη



sokolatopita_ganitis3453tg34tg345t4

ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 – 25 λεπτά
Προθερμασμένος φούρνος: Ναι
Μερίδες: 12

ilika234232r24t34ΥΛΙΚΑ
Για την σοκολατόπιτα:
ένα ορθογώνιο ταψί μεγέθους 24εκ × 28εκ
250gr μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
250gr ζάχαρη
3 αυγά
200ml γάλα
200gr βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
50gr κακάο
250gr σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. (14gr) μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για την γκανάζ:
160gr σοκολάτα κουβερτούρα
150ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
150gr βούτυρο
50gr κακάο
1 βανίλια
250gr άχνη ζάχαρη

gkanaz45345345

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σοκολατόπιτα:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. (μείγμα 1)
Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. (μείγμα 2)
Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ και αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα (μείγμα 1 και μείγμα 2), ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που θα στερεώσουμε πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει και την ρίχνουμε στο μείγμα.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα μέσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Για την γκανάζ:
Σε μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Μόλις η κουβερτούρα λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το κακάο, την βανίλια, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ μας.
Όταν η σοκολατόπιτα μας κρυώσει αρκετά, περιχύουμε τη ζεστή γκανάζ, αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το μείγμα είναι αρκετά ρευστό και ίσως σας δυσκολέψει να ξεφορμάρετε την σοκολατόπιτα όταν ψηθεί. Γι΄αυτό προτείνετε να στρώσετε στη βάση του ταψιού ένα κομμάτι λαδόκολλα. Για να στρώσετε την λαδόκολλα πιο εύκολα αρκεί να την μουσκέψετε με λίγο νερό! Έτσι θα έχετε ένα αποτέλεσμα σαν αυτό:
meigma235425243534

Καλή σας επιτυχία!

Του Chef Χρήστου Γανίτη
e-mail: chefganitis@hotmail.com

Επιμέλεια – Φωτογραφίες: Παπαγιάννη Ελένη

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα! Του Chef Χρήστου Γανίτη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.