Στη Σίφνο και στο 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας ο Σύλλογος Φαρασιωτών Καππαδοκίας Βαθυλάκκου



aegrtarhthrtwhrw6rwhjt

Στο 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας  “Ταξίδι γεύσεων” που διοργανώθηκε το διάστημα 7-10 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο συμμετείχε ο Σύλλογος Φαρασιωτών Καππαδοκίας Βαθυλάκκου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού μετά και τη σχετική πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου που διοργανώνει το Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι αφιερωμένο στον Νικόλαο Τσελεμεντέ, του οποίου η πατρική οικία βρίσκεται στο χωριό Εξάμπελα της Σίφνου.

Ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται μέσα στην τουριστική περίοδο και στόχο έχει τη διάδοση των κυκλαδίτικων-νησιωτικών και ελληνικών γεύσεων συνδυασμένες με πολιτιστικά στοιχεία από την κάθε περιοχή. Φέτος συμμετείχαν αντιπροσωπείες από την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη την ΟλλανδίατηνΙταλίακαιτηΡωσία

Ο Σύλλογος Φαρασιωτών Καππαδοκίας Βαθυλάκκου είχε το δικό του περίπτερο στο χώρο του Φεστιβάλ δημιουργώντας και προσφέροντας παραδοσιακές γεύσεις της Καππαδοκίας ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του χορευτικού τμήματος του συλλόγου και των Καππαδοκικών συνταγών προβάλλονταν βίντεο με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Στα αξιοσημείωτα βέβαια η ΄΄κουμπαριά΄΄ καθώς ο Σύλλογος Φαρασιωτών Καππαδοκίας Βαθυλάκκου είχε την τιμή να είναι ο κουμπάρος στην αναπαράσταση του παραδοσιακού Σιφνέικου γάμου που αναβιώθηκε από τα μέλη του τοπικού συλλόγου.

ew5uj65tjetjtjkytujkyu

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.