Πολλά πύρινα μέτωπα κατακαίουν τη Θάσο! Πέντε Πυροσβεστικά οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία στην περιοχή



fotia0608

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα (απόγευμα Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου) στο νησί της Θάσου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στις Αλυκές, ενώ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλα 3 πύρινα μέτωπα  σε διαφορετικές περιοχές ξεκίνησαν να κατακαίουν δασικές κυρίως εκτάσεις του νησιού. Συγκεκριμένα στον Πρίνο – Ραχώνι η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 6:20, στο Κάστρο στα Λιμενάρια στις 6:45 και στο Τρίκορφο Θεολόγου στις 13:30.

Στη Θάσο από το πρωί πνέουν δυνατοί άνεμοι και τα σημεία όπου βρίσκεται η πυρκαγιά είναι αρκετά δύσβατα. Σε πολλά σημεία μάλιστα δεν υπάρχουν δρόμοι και μονοπάτια. Το πύρινο μέτωπο τις πρωινές ώρες απείλησε και οικισμό στον Πρίνο.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες με τη συνδρομή αντρών και οχημάτων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, 119 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρα, 4 ελικόπτερα, 7 καναντέρ και 2 πετζετέλ έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου αναχώρησαν για τη Θάσο 5 οχήματα με 13 άντρες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας, για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.