Εκτίμηση των ζημιών από την πυρκαγιά στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης – Έκτακτη σύσκεψη παρουσία του Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης



flyu8lfldk7dk6rsj6kyd

Πυρετός συσκέψεων για την εκτίμηση των καταστροφών και τον χρόνο αποκατάστασης των ζημιών από την χθεσινή φωτιά, στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης. H φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην αίθουσα της γραμματείας της Εισαγγελίας του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κάηκαν και αρκετοί φάκελοι με δικογραφίες και υλικό δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούσαν στο Εφετείο.

Στην ευρεία σύσκεψη που έγινε, με συμμετοχή του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης, δικαστικών υπαλλήλων, του δημάρχου της πόλης, εκπροσώπων της αντιπεριφέρειας και τεχνικών, προέδρευσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαρλής, που έφθασε εκτάκτως στην Κοζάνη για να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ σημείωσε, ότι «η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος, μια μέρα μετά την φωτιά, δείχνει εμπρησμό, αλλά το πόρισμα με τα ακριβή αίτια της φωτιάς θα το έχουμε από τις υπηρεσίες Ασφάλειας Κοζάνης και την Πυροσβεστική, που έχουν αναλάβει την υπόθεση». Ανακοίνωσε ότι καταφθάνει σήμερα στην Κοζάνη κλιμάκιο της εταιρίας «Κτιριακές υποδομές», που υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών, το οποίο θα διενεργήσει αυτοψία και θα συντάξει έκθεση για την έκταση των καταστροφών, εκτίμηση για το είδος των ζημιών και τον απαιτούμενο χρόνο αποκατάστασης.

Ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι «όλες οι ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο, θα γίνουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ οι πρώτες εκθέσεις για θέματα πρώτης ανάγκης που ζητήθηκαν από τους δικαστικούς λειτουργούς, έχουν σταλεί ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

To ενδεχόμενο αναζήτησης νέου χώρου εργασίας για τους υπαλλήλους και τους δικαστικούς λειτουργούς του Eφετείου για το επόμενο διάστημα παραμένει ανοικτό και θα εξαρτηθεί από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων που θα έχει στα χέρια του το υπουργείο Δικαιοσύνης, ως προς το χρόνο αποκατάστασης των ζημιών.

Για δύο ημέρες, επταμελές κλιμάκιο υπαλλήλων του ΤΑΣ, ήταν στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης, έλεγξε το χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά, εξέτασε τον φέροντα οπλισμό του κτιρίου και εξέτασε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένης της οροφής. Οι μηχανικοί δεν διαπίστωσαν προβλήματα, εξαιτίας της φωτιάς, στα δομικά στοιχεία του κτιρίου και στο πόρισμα που συντάχθηκε και υπογράφηκε από την προϊσταμένη του ΤΑΣ, Αναστασία Τσαγκαρίδου, επισημάνεται ότι «οι βλάβες που προκλήθηκαν στο κτήριο από την πυρκαγιά είναι ελαφρές και τοπικού χαρακτήρα», ενώ διαπιστώνονται «καταστροφές στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, στις ψευδοροφές του, καθώς και στις μονώσεις σε συγκεκριμένες αίθουσες του κτιρίου».

Συνεργεία τεχνικών και ηλεκτρολόγων από την ΠΕ Κοζάνης εργάζονται ώστε να καταστεί δυνατόν, τις επόμενες ημέρες να ηλεκτροδοτηθεί μέρος του δικαστικού μεγάρου που δεν έχει υποστεί ζημιές, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών.

Πηγή: Insider.gr
Φωτογραφία: ΕΡΑ Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Εκτίμηση των ζημιών από την πυρκαγιά στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης – Έκτακτη σύσκεψη παρουσία του Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης

  1. ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ;;; ΔΕ ΒΡΙΚΑΤΕ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΗΠΩΣ;;; ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.