Παρουσίαση του βιβλίου του Δημητρίου Δημηνά «Αμαρτίες γονέων… και τέκνων» στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης



kozani_zografiaΤην Δευτέρα (19-9-2016) στις 19.00 θα γίνει στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης η παρουσίαση του βιβλίου του Δικηγόρου και Επιμελητή Ανηλίκου ε.τ. κ.Δημητρίου Δημηνά, “Αμαρτίες γονέων…και τέκνων».

Στο πρωτότυπο αυτό για το είδος του βιβλίο αποτυπώνεται η μακρόχρονη εμπειρία του συγγραφέα από την ενασχόλησή του ως Επιμελητού Ανηλίκων κυρίως στα Δικαστήρια Ανηλίκων Κοζάνης και Κατερίνης.

Με απλό αφηγηματικό ύφος και χωρίς ίχνος μυθοπλασίας ο κ.Δημηνάς, καταγράφει τις πραγματικές ιστορίες 23 παραβατικών ανηλίκων, αγοριών και κοριτσιών, που υπέπεσαν σε όλες τις κατηγορίες των ποινικών αδικημάτων, από κλοπές μέχρι ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως. Για κάθε περίπτωση αναφέρονται τα αίτια που οδήγησαν τον συγκεκριμένο ανήλικο στην διάπραξη του αδικήματός του, τα αναμορφωτικά μέτρα που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο Ανηλίκων , την πορεία και εξέλιξη της μετέπειτα συμπεριφοράς του και την κατάληξή του όταν ενηλικιώθηκε. Στο τέλος κάθε αφήγησης παρατίθενται, υπό τύπον παρατηρήσεων, ο ενδεικνυόμενος τρόπος που έπρεπε να δράσουν προληπτικά οι γονείς και οι αρμόδιοι φορείς προστασίας της παιδικής ηλικίας, ώστε να είχε αποτραπεί η αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων.

Τα αναφερόμενα στο βιβλίο περιστατικά αποτελούν μια ενδεικτική επιλογή από έναν όγκο εκατοντάδων υποθέσεων παραβατικών ανηλίκων, που απασχόλησαν τον συγγραφέα κατά την 40ετή υπηρεσία του στα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Λόγω του περιεχομένου του το βιβλίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με παιδιά και εφήβους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.