Παραιτείται ο Μαρινάκης; Ραγδαίες εξελίξεις στην ομάδα του Πειραιά!



marinakis1

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός αφού οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που πλέον τον εμπλέκουν άμεσα, θα έχουν επιπτώσεις και στην ομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal News», το νομικό τμήμα της ΠΑΕ αναμένει το βούλευμα του συμβουλίου των εφετών με σκοπό να ξεκαθαριστεί αν θα οδηγηθεί σε δίκη.

Όπως αναφέρει το sport24.gr η πρόταση για προσωρινή κράτηση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού επειδή σύμφωνα με τον Εισαγγελέα έχει παραβιάσει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, δεν έχει σχέση με ενδεχόμενη τιμωρία των «ερυθρόλευκων», όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η παραπομπή του σε δίκη όμως, εφόσον την υιοθετήσει το συμβούλιο Εφετών όμως, συνδέεται και με το παραπάνω.

Ετσι εξετάζεται και το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση του προέδρου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ενδεχόμενης τιμωρίας της ομάδας. Η συγκεκριμένη πρόταση υπήρχε στο τραπέζι και στο ξεκίνημα της υπόθεσης, όμως τότε δεν υπήρξε εισήγηση από τον εισαγγελέα, που να αναφέρει πως παραβιάζεται ο περιοριστικός όρος για ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Live Sport», που είναι βασισμένο στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, ομάδα της οποίας αξιωματούχος έχει εμπλοκή σε στήσιμο αγώνα, αντιμετωπίζει το κίνδυνο να τιμωρηθεί από την επιτροπή δεοντολογίας με:

α) αφαίρεση βαθμών και βαρύτατα πρόστιμα.

β) υποβιβασμό

γ) αφαίρεση τροπαίων

Πέρα από την επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία που θα γίνει σε βάρος του Ολυμπιακού, δυνατότητα να επιβάλει ποινές έχει και η UEFA, όπως έχει συμβεί με τις περιπτώσεις της Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού Βόλου, αποβάλλοντας και τις δύο ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πηγή: arouraios.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.