Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: «Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με Νέες Τεχνολογίες»



tei_dit_mak_logo

Τα Τμήματα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνουν ότι οργανώνουν και λειτουργούν στην Καστοριά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών με τίτλο:

«Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με Νέες Τεχνολογίες »
«Master of Arts− MA in Public Relations and Marketing with New Technologies» (ΦΕΚ 1282/11.04.2012, τ.Β΄)

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, Πτυχιούχοι κατευθύνσεων διοίκησης, οικονομίας, επικοινωνίας, πληροφορικής, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, χωρίς να αποκλείονται απόφοιτοι άλλων κατευθύνσεων, των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο «Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με Νέες Τεχνολογίες (Master of Arts – MA in Public Relations and Marketing with New Technologies)» σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΦΕΚ έγκρισης του μεταπτυχιακού. Οι τίτλοι Σπουδών του εν λόγω Π.Μ.Σ. απονέμονται από κοινού από τα συνεργαζόμενα Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3685/2008.

Η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα πλήρους φοίτησης συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Το ΠΜΣ λειτουργεί με ελάχιστο αριθμό 10 επιτυχόντων και μέγιστο 40. Τα δίδακτρα έχουν οριστεί σε 2.950,00€, σύμφωνα με την απόφαση ΓΣΕΣ 3/31-8-2016 θέμα 3ο,συνολικά για τα δύο έτη του προγράμματος τα οποία μπορούν να καταβληθούν σε τέσσερις (4) δόσεις: πρώτη δόση 1.000,00€ με την εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο, και οι υπόλοιπες 3 δόσεις στην έναρξη κάθε επόμενου εξαμήνου. Οι δόσεις καταβάλλονται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ΙΒΑΝ: GR50 01103770 0000 3775 4078 188. Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε φοιτητή/τρια την συμμετοχή σε τελικές εξετάσεις μαθημάτων του κάθε εξαμήνου σε περίπτωση παρατεταμένης καθυστέρησης ή/και ασυνέπειας στη καταβολή των δόσεων για τα δίδακτρα.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Οι παραδόσεις των μαθημάτων θα γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης του ΠΜΣ και από εργαζόμενους.

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ (http://kastoria.teikoz.gr/prmarketingmaster)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
1. Αίτηση υποψηφιότητας
2. Πτυχίο ή Δίπλωμα
3. Αναλυτική βαθμολογία πτυχίου ή διπλώματος
4. Αναγνώριση πτυχίου από ΔΟΑΤΑΠ σε περίπτωση απόκτησης πτυχίου από ίδρυμα του εξωτερικού
5. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα όπου πρέπει να αναγράφεται το Α.Φ.Μ του/ης υποψηφίου/ας και ένας τραπεζικός λογαριασμός σε μορφή ΙΒΑΝ στον οποίο, σε περίπτωση μη επιλογής του υποψηφίου, θα του/ης επιστραφεί το παράβολο υποψηφιότητας.
6. Δύο συστατικές επιστολές από μέλη Ε.Π. ή Δ.Ε.Π. ή επαγγελματικό φορέα.
7. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας. Οι υποψήφιοι που δεν κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας θα εξεταστούν στην αγγλική γλώσσα από επιτροπή η οποία ορίζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ. Το επαρκές επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας μπορεί να πιστοποιείται και με την κατοχή πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αγγλόφωνης χώρας.
8. 100 Ευρώ παράβολο υποψηφιότητας υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, IBAN: GR50 0110 3770 0000 3775 4078 188
Αρθ. Λογ. για καταθέσεις εσωτερικού: 377/540781-883337/R94 011. Αιτιολογία: ΓΙΑ ΤΟ ΠΜΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΜΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Το ποσό των 100 ευρώ για τους υποψηφίους που θα γίνουν δεκτοί στο μεταπτυχιακό θα αφαιρεθεί από την πρώτη δόση των διδάκτρων. Για τους υποψηφίους που δεν θα γίνει δεκτή η αίτηση εγγραφής τους το ποσό των 100 ευρώ θα επιστραφεί. Δεν θα επιστραφεί το ποσό αυτό στην περίπτωση που ο υποψήφιος επιλεγεί αλλά δεν ολοκληρώσει την εγγραφή του στο μεταπτυχιακό.

9. Τίτλοι σπουδών, εκτός του βασικού, εάν υπάρχουν.
10. Βεβαιώσεις επαγγελματικής δραστηριότητας.
11. Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας,
12. 2 φωτογραφίες

Για την επιλογή των υποψηφίων τα κριτήρια αξιολόγησης και η αντίστοιχη μοριοδότηση είναι τα ακόλουθα:
1. Ο γενικός βαθμός του Πρώτου πτυχίου (20%)
2. Ύπαρξη δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου (10%).
3. Τίτλοι γλωσσομάθειας Αγγλικής Γλώσσας . Άριστη γνώση της Αγγλικής πιστοποιείται από την κατοχή Proficiency ή πιστοποιητικού αντίστοιχου επιπέδου (IELTS 7,5 και άνω) (μόρια 20%), Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής πιστοποιείται από Certificate in Advanced English-Cambridge ή Michigan ή πιστοποιητικού αντίστοιχου επιπέδου (IELTS 6,0 -7,0; TOEIC 785-900) (μόρια 15%), Καλή γνώση της Αγγλικής πιστοποιείται από First Certificate in English-Cambridge ή Michigan ή πιστοποιητικού αντίστοιχου επιπέδου (IELTS 4,5 -5,5; TOEIC 505-780) (μόρια 10%).
4. Επαγγελματική δραστηριότητα του υποψηφίου σε θέσεις διοίκησης σε ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις ή ΝΠΔΔ (10%).
5. Αξιολόγηση της Επιτροπής Συνέντευξης (25%).
6. Μέσος όρος βαθμολογίας στα παρακάτω μαθήματα (15%):
Μάρκετινγκ
Στατιστική
Πληροφορική

Η αξιολόγηση των υποψηφίων φοιτητών , που έχουν προσκομίσει εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά γίνεται σε τρεις φάσεις:

Α’ Φάση Προκριματική:
Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) ελέγχει όλα των απαιτούμενα δικαιολογητικά και διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία σχετικά με τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί ή / και να ζητήσει την πιστοποίηση γνώσεων που θεωρούνται απαραίτητες για την παρακολούθηση του ΠΜΣ.

Β’ Φάση:
Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) του Π.Μ.Σ. διαμορφώνει την κατάταξη των υποψηφίων με την κατάρτιση σχετικού πίνακα. Ο κατάλογος των επιτυχόντων ανακοινώνεται στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού με σχετικό πρωτόκολλο ανάρτησης. Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους σε διάστημα εντός 5 εργάσιμων ημερών.

Γ Φάση:
Μετά την εξέταση των ενστάσεων η Ε.Δ.Ε καταρτίζει τον τελικό πίνακα αξιολόγησης. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν γραπτώς, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, αν αποδέχονται ή όχι την ένταξη τους στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η μη απάντηση από επιλεγέντα υποψήφιο, μέσα στην παραπάνω προθεσμία, ισοδυναμεί με άρνηση αποδοχής. Εφόσον υπάρξουν αρνήσεις, η Γραμματεία ενημερώνει τους αμέσως επόμενους στη σειρά αξιολόγησης από το σχετικό κατάλογο επιτυχίας. Η όλη διαδικασία επιλογής και εγγραφής υποψηφίων θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου 2016.

Τα δικαιολογητικά υποψηφιότητας γίνονται δεκτά από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσης προκήρυξης έως 21-10-2016 καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στη Γραμματεία του ΜΑ που στεγάζεται στο νέο κτιριακό συγκρότημα του ΤΕΙ στην Καστοριά. Πληροφορίες: Γραμματεία Μεταπτυχιακού κo Γεώργιο Δώρο τηλ.: 24670 87265, Δρ. Ασπασία Βλάχβεη τηλ.: 6944993874, Δρ. Γεώργιο Λάππα τηλ. 24670 87196. Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν τα δικαιολογητικά τους με συστημένη επιστολή μέσω ταχυδρομείου ή courier στην ακόλουθη διεύθυνση. Γραμματεία Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με Νέες Τεχνολογίες» ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Περιοχή Φούρκα, 52100-Καστοριά. Φάκελοι των υποψηφίων που θα παραληφθούν από το ταχυδρομείο ή courier μετά την 21-10-2016, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,
Ασημόπουλος Νίκος
Καθηγητής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.