Τι δείχνει μελέτη Αντικαρκινικού Ινστιτούτου για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;



e-cigarette-1170x692

Το είδαμε στο 510.gr:

Είναι μία από τις πρώτες μελέτες για να επιβεβαιωθεί ότι η μετάβαση στο ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου για τους καπνιστές, και οι ερευνητές λένε ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, για να βοηθήσουν τους καπνιστές να σταματήσουν τη συνήθεια.

Μια μελέτη από Roswell Park Cancer Institute διαπίστωσε ενώ η έκθεση σε νικοτίνη παραμένει το ίδιο, τα άτομα που μεταβαίνουν από τα τσιγάρα καπνού στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είδε τα επίπεδα των συγκεκριμένων καρκινογόνων ουσιών και τοξινών να έχει μειωθεί σημαντικά.

Αυτό, σύμφωνα με Maciej Goniewicz (επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής και βοηθός της ογκολογίας στο τμήμα Roswell Park της συμπεριφοράς υγείας), των οποίων η εργασία θα δημοσιευθεί στο περιοδικό Nicotine Tobacco Research.

Ενώ η έκθεση νικοτίνη παραμένει η ίδια, τα άτομα που μεταβαίνουν από τα τσιγάρα καπνού στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα επίπεδα των συγκεκριμένων καρκινογόνων ουσίων και τοξινών έχει μειωθεί σημαντικά. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η αλλαγή δεν προκάλεσε συμμετέχοντες στη μελέτη να ποθούν υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης.

«Θα είναι ασφαλέστερα, λιγότερο τοξικά», είπε. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι θα είμαστε σε θέση τώρα να δώσουμε την απάντηση σε καπνιστές ότι θα πρέπει να εξετάσουν τη μετάβαση σε ένα υποκατάστατο για το τσιγάρο σας που θα σώσει τη ζωή τους.»

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην μετάβαση των υφιστάμενων καπνιστές στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, την πρόσληψη 20 ατόμων που ανέφεραν ότι κάπνιζαν κατά μέσο όρο 16 τσιγάρα την ημέρα και τα οποία είχαν προηγουμένως προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να σταματήσουν τη χρήση διαφόρων φαρμάκων και μεθόδους διακοπής του καπνίσματος.

«Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, επειδή πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτή είναι η δυνατότητα μετάβασης που μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Goniewicz.

Η μελέτη πιστεύεται ότι είναι η πρώτη για τους καπνιστές να αποδείξει ότι υποκαθιστώντας τσιγάρα καπνού με ηλεκτρονικά, μπορεί να μειώσει την έκθεση σε τοξίνες και τις καρκινογόνες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα για ένα ινστιτούτο καρκίνου που επικεντρώνεται στη μείωση της έκθεσης και τις αιτίες του καρκίνου, είπε.

«Τοξίνες και τις καρκινογόνες ουσίες που μετράμε στο σώμα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί – ο οργανισμός ενέκρινε τις 17 διαφορετικές χημικές ουσίες που ψάχναμε», δήλωσε ο Goniewicz.

Τόνισε ότι η μελέτη δεν κάνει οποιεσδήποτε αξιώσεις ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ασφαλή και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως σημάδι ότι είναι εντάξει για τους μη καπνιστές να ξεκινήσουν μια νέα συνήθεια. Αλλά δεν παρέχουν αποδείξεις ότι αυτοί που ήδη καπνίζουν μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία τους.

«Γνωρίζουμε ότι εισπνέουν εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικές χημικές ουσίες με κάθε τζούρα που λαμβάνουν για τα τσιγάρα καπνού. Αυτό το μίγμα είναι τόσο θανατηφόρο και επικίνδυνη για τους πνεύμονες και το καρδιαγγειακό σύστημα, στον εγκέφαλο και τυχόν όργανα στο σώμα «, ανέφερε. «Ως κέντρο καρκίνου, εργαζόμαστε για την πρόληψη του καρκίνου.»

Προηγούμενη έρευνα από Goniewicz έχει επικεντρωθεί στην έκθεση νικοτίνη από δεύτερο χέρι, καθώς και τοξικότητα του ατμού ηλεκτρονικού τσιγάρου. Νωρίτερα αυτό το έτος, είχε χρηματοδοτηθεί μια νέα μελέτη σχετικά με την ευθύνη της κατάχρησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε εφήβους.

Πηγή: 510.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.