ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας: «Συνεχίζεται η εξαπάτησης του ελληνικού λαού για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε»



dei_ergostasio

Την πεπατημένη της εξαπάτησης του ελληνικού λαού συνεχίζουν απρόσκοπτα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε που προωθείται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όπως επιτάσσουν οι οδηγίες της Ε.Ε και έχει υπογράφει στο 3ο μνημόνιο.

Την στιγμή που το 34% της ΔΕΗ Α.Ε (ήδη το 17% είναι στο ΤΑΙΠΕΔ) μεταβιβάζεται στο υπερταμείο με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, σε ημερίδα για την ενέργεια που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο τοπικός βουλευτής του κ.Μουμουλίδης με δηλώσεις του προσπάθησε να κάνει το άσπρο- μαύρο.

Δήλωσε ότι η αμέσως μετά τη μεταβίβαση του 34% στο υπερταμείο ξεκινάει η μάχη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Η εξαπάτηση όμως δεν σταματάει εκεί. Δεν πέρασε μεγάλο διάστημα από τις δηλώσεις του ίδιου σε ημερίδα που οργάνωσε ο Σπάρτακος, ότι στηρίζει το λιγνίτη την ίδια στιγμή που συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

Οι αντιφάσεις αυτές δεν είναι τυχαίες, από την μία θέλουν να παρουσιαστούν ως υπερασπιστές των εργατικών- λαϊκών συμφερόντων από την άλλη εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου με στόχο την ανάκαμψη των κερδών του που θα βασιστεί στα συντρίμμια των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων.

Δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν στο 3ο μνημόνιο που προβλέπει η ΔΕΗ μέχρι το 2020 να έχει μόνο 50% της αγοράς; δεν γνωρίζουν για τον ΕΦΚ από τον οποίο απάλλαξαν το φυσικό αέριο; δεν γνωρίζουν για τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων που πληρώνει η ΔΕΗ; για τα ΝΟΜΕ που ξεκινάν να εφαρμόζονται; το σχεδιασμό της ΔΕΗ Α.Ε να περιορίσει την εξόρυξη του λιγνίτη σε 25εκ.τόνους (όσο παράγει μόνο το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου);, δεν γνωρίζουν για τα μνημόνια συνεργασίας της ΔΕΗ Α.Ε με τους Κινέζους και με εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους για τη Μελίτη;

Τα γνωρίζουν πολύ καλά μιας και σε όλα υπάρχει η υπογραφή τους. Απλά υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού διεκδικώντας βραβείο πολιτικής εξαπάτησης. Οι ίδιοι που ανέβαιναν στα κάγκελα στις πύλες των ΑΗΣ ενάντια στην πώληση της μικρής ΔΕΗ είναι οι ίδιοι (π.χ Περιφερειάρχης κ.Καρυπίδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Σέλτσας) που με πλατιά χαμόγελα φωτογραφίζονταν κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της ΔΕΗ Α.Ε με την Κινέζικη CMEC.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο, το ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να δώσει απάντηση στην κοροϊδία οργανώνοντας την πάλη του ενάντια στο σύνολο του πλαισίου της απελευθέρωσης της αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Να διεκδικήσουν θέσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, Μισθούς που αν ανταποκρίνονται στις ανάγκες, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.α. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να ανοίξουμε το δρόμο για την μόνη πραγματικά φιλολαϊκή λύση, την κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, την δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας που θα λειτουργεί στα πλαίσια του Πανεθνικού Κεντρικού Σχεδιασμού που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των εργατικών –λαϊκών αναγκών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.