Μεγάλο αφιέρωμα από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τίτλο «60 Μέρες Σαίξπηρ» – Δείτε αναλυτικά



gr3hth65356j635hw256jh42w65400 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου Άγγλου ποιητή Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Το Δηπεθε Κοζάνης διοργανώνει φέτος ένα αφιέρωμα με τίτλο «60 Μέρες Σαίξπηρ», που συντίθεται από παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεχωριστές εκδηλώσεις με έντονα διαδραστικό χαρακτήρα. Στην εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ο σκηνοθέτης Στέλιος Χατζηαδαμίδης με μια ομάδα σπουδαίων συνεργατών και ηθοποιών ανεβάζει σε μια σύγχρονη, ανατρεπτική εκδοχή ένα από τα ωραιότερα έργα του Σαίξπηρ: το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος στον Σαίξπηρ ξεκινά στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

23, 24, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Δημιουργία εντύπου από την εφηβική ομάδα θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με αφορμή την παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Στις 23,24 και 25 Σεπτεμβρίου του 2016 η Εφηβική ομάδα θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρακολουθεί τις πρόβες για το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, συνομιλεί με τους συντελεστές (σκηνοθέτη, δραματολόγο, ηθοποιούς, τεχνικούς) και ζει βιωματικά την προετοιμασία της παράστασης και τη «μεταφράζει» δημιουργικά. Μέσα από συνεντεύξεις, έρευνα και ανάλυση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα, την παρακολούθηση της παράστασης Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, οι νέοι, με τη βοήθεια ειδικών (γραφίστας, εκδότης, τυπογράφος), δημιουργούν ένα έντυπο δικό τους που θα διανέμεται δωρεάν σε μορφή free press.

1, 2 Οκτωβρίου 2016

Eργαστήρι αφήγησης με την Ανθή Θάνου

Στις 1 και 2 Οκτωβρίου η Ανθή Θάνου μας προσκαλεί σε ένα βιωματικό εργαστήρι αφήγησης με τίτλο «Iστορίες Έρωτα και Aγάπης», που συνδέει την περίφημη ιστορία του έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα με λαϊκά παραμύθια του τόπου μας.

Μοτίβα λαϊκών παραμυθιών, παραφθορές του μύθου μέσα στο έργο του Σαίξπηρ γίνονται αφορμή να ανακαλύψουμε επεισόδια από τη λαϊκή παράδοση και να τα αφηγηθούμε. Ο παραμυθάς στέκεται στο κέντρο του κύκλου, χειρονομεί, κάνει γκριμάτσες, συμπάσχει με τον ήρωα και αφηγείται τα κατορθώματά του.

7,8 Οκτωβρίου 2016

Διήμερο εικαστικής δημιουργίας σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας

Στις 7 και 8 Οκτωβρίου του 2016, με αφορμή το σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Κοζάνης με την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, μια ομάδα νέων, καλεσμένη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, επισκέπτεται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Η ξενάγηση στον χώρο θα γίνει σε συνεργασία με τους καθηγητές της Σχολής. Οι νέοι θα έχουν τη ευκαιρία να ζήσουν για να ένα διήμερο την εμπειρία της εικαστικής δημιουργίας και να «συνομιλήσουν» και να συμβιώσουν με νέους καλλιτέχνες. Ο σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η συνδημιουργία εικαστικών έργων με γενικό τίτλο «Όνειρα…» που θα εκτεθούν στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στην πρεμιέρα της παράστασης Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στις 14 Οκτωβρίου.

9 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2016 (Κυριακές)

«Παραμύθια στο Μικρό», πέντε από τα πιο σημαντικά έργα του Σαίξπηρ διασκευασμένα σε μορφή παραμυθιού για τους μικρούς μας θεατές.

Τις Κυριακές απο 9 Οκτωβρίου εώς 6 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιούνται τα «Παραμύθια στο Μικρό». Θεατρολόγοι που διδάσκουν στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης αναλαμβάνουν να διακευάσουν σε μορφή παραμυθιού πέντε απο τα πιο σημαντικά έργα του Σαίξπηρ: Άμλετ, Δωδέκατη Νύχτα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας και Χειμωνιάτικο παραμύθι. Την αφήγηση αναλαμβάνουν σπουδαστές των Θεατρικών εργαστήριων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, αφηγητές και ερασιτέχνες ηθοποιοί της πόλης μας. Στο Μικρό Θέατρο για τους μικρούς μας θεατές.

14 Οκτωβρίου 2016

Πρεμιέρα της παράστασης «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης θα ανεβάσει ένα από τα πιο σπουδαία έργα του μεγάλου ποιητή Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας. Ένα κείμενο μεστό, αγέραστο, αξεπέραστο. Ένα έργο εντυπωσιακής πλοκής, όπου κυριαρχεί το κωμικό στοιχείο. Ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων, ανατροπών, γεμάτο μαγεία, ξωτικά και δαιμόνια. Το αριστούργημα του Σαίξπηρ επιλέχθηκε για την Παιδική και Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με αφορμή την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου δραματουργού και απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Κάτω απ’ το φως του φεγγαριού, μέσα σ’ ένα μαγεμένο δάσος, νέοι ερωτεύονται, ξωτικά μπερδεύονται σε ένα γαϊτανάκι μοναδικής θεατρικής μαστοριάς. Μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές και χιούμορ. Έρωτας, μάγια και θέατρο, τα δύο βασικά θέματα του έργου σε ένα έργο με απίθανη σκηνική ποίηση.

4,5, 6 Νοεμβρίου 2016

«Κινηματογραφικό αφιέρωμα στα έργα του Σαίξπηρ», επιλεγμένες μεταφορές των έργων του Σαίξπηρ στο σινεμά

Στις 4,5 και 6 Νοέμβριου 2016 θα πραγματοποιηθεί «Κινηματογραφικό αφιέρωμα στα έργα του Σαίξπηρ». Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κοζάνης θα προβληθούν στο Μικρό Θέατρο επιλεγμένες μεταφορές των έργων του Σαίξπηρ στο σινεμά για όλες τις ηλικίες. Οι τίτλοι των ταινιών θα ανακοινωθούν σύντομα.

12 Νοεμβρίου 2016

«Η μουσική είναι η τροφή του έρωτα»

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί η εκδήλωση «Η μουσική είναι η τροφή του έρωτα». Τραγούδια σε κείμενα και στίχους του Shakespeare. Μουσική από τον 17ο μέχρι τον 21ο αιώνα από τους Morley, Purcell, Arne, Vaughan-Williams, Finzi, Warlock κ.ά.

16 Νοεμβρίου 2016

«Μουσική και Εικόνα», μια βραδιά-ταξίδι στον μουσικό αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με τους Φίλους της Jazz μουσικής Κοζάνης

Στις 16 Νοεμβρίου 2016 θα παρουσιαστεί η εκδήλωση «Μουσική και Εικόνα». Θέματα, μελωδίες, μουσικές και ιδέες που επενδύουν την ατμόσφαιρα της πρώτης βουβής ταινίας Άμλετ του Σαίξπηρ παρουσιάζονται σε συνεργασία με τους Φίλους της jazz μουσικής Κοζάνης σε μια βραδιά-ταξίδι στον μουσικό αυτοσχεδιασμό.

21 Νοεμβρίου 2016

«Ποιητική Μουσική Βραδιά» βασισμένη σε σονέτα του Σαίξπηρ

Στις 21 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί μια «Ποιητική Μουσική Βραδιά». Μια βραδιά βασισμένη σε σονέτα του Σαίξπηρ, όπως μελοποιήθηκαν από γνωστούς συνθέτες καθώς και τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ. Συμμετέχουν ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

25, 26, 27 Νοεμβρίου 2016

Θεατρικό τριήμερο σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές ομάδες του Νομού και της Περιφέρειας

Στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου, ένα ξεχωριστό θεατρικό τριήμερο που θα καταλήξει σε μια μαραθώνια σπονδυλωτική παράσταση βασισμένη σε κωμωδίες του Σαίξπηρ που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές ομάδες του Νομού και της Περιφέρειας. Επιλεγμένες αυτοτελείς σκηνές απο κωμωδίες του Σαίξπηρ θα συνθέσουν μια ξεχωριστή παράσταση όπου συμμετέχουν όλες οι ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτήν την ιδιαίτερη εμπειρία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.