Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και Ενημερωτική Διάλεξη



odeio_kozanis

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 12.00, Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και το Baby Artist: Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους γονείς αλλά και το ευρύ κοινό σε διάλεξη ενημέρωσης σχετικά με τα προγράμματα μουσικής του Baby Artist για παιδιά από 4 μηνών ως 4 χρόνων, που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το Baby Artist: Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής για βρέφη και νήπια από 4 μηνών ως 4 χρόνων. Το Baby Artist ήταν το πρώτο πρόγραμμα μουσικής για βρέφη στην Ελλάδα. Φέτος το Πρόγραμμα διανύει την 16η χρονιά λειτουργίας του, ενώ οι ιδρυτές του Προγράμματος (Λήδα Στάμου & Χρήστος Γερμένογλου) έχουν επίσης επί πενταετίας διδάξει το Πρόγραμμα και στις Η.Π.Α.

Το Baby Artist στηρίζει τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του σε ερευνητικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία, αν ένα παιδί καθοδηγηθεί σωστά και από πολύ νωρίς με βάση τα μουσικά ερεθίσματα, μπορεί να αποκτήσει τη μουσική γλώσσα ως ‘μητρική’, να την κατανοεί και να επικοινωνεί φυσικά μέσω αυτής, όπως κάνει και με την γλώσσα. Η έγκαιρη εισαγωγή ενός παιδιού σε μουσικό περιβάλλον αξιοποιεί την ‘κρίσιμη περίοδο’ (παράθυρο ευκαιρίας) για τη μουσική ανάπτυξη, που οι έρευνες μας έχουν δείξει ότι αφορά κυρίως στις ηλικίες 0-3 και 3-5 χρόνων. Το Πρόγραμμα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του μουσικού δυναμικού των παιδιών ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής. Το Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων υλοποιείται με τη μορφή ομαδικών μαθημάτων για παιδιά και τους γονείς τους μέσα σε ένα περιβάλλον χαράς και συναισθηματικής ασφάλειας.

Η διάλεξη ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 12.00 στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Επιστημονικά υπεύθυνη Προγράμματος
Λήδα Στάμου, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Συντελεστές BABY ARTIST
Χρήστος Γερμένογλου, μουσικός , μουσικοπαιδαγωγός
Ραφαέλα Τρούλου, μουσικοπαιδαγωγός – μουσικός, πτυχίο Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Σπουδές Σύνθεσης, Μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διδακτική της Μουσικής»
Βαλεντίνη Παπαθανασίου, μουσικοπαιδαγωγός – εμψυχώτρια – εργαζόμενη και με Α.με.Α., πτυχίο Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Αντιγόνη Χαλκιά, σοπράνο – μουσικοπαιδαγωγός, πτυχίο Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.