Συνεχίζει τις καλοκαιρινές του προβολές ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης



54374rf97f6id6u5d6s6uΜε ένα σχεδόν ξεχασμένο και παραγνωρισμένο αριστούργημα του κορυφαίου Ιταλού σκηνοθέτη Βιτόριο ντε Σίκα, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του προβολές ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή την Τετάρτη 24-8-2016, στις 21:30 μ.μ. το βράδυ, στην αυλή του στεκιού. «Το ηλιοτρόπιο» (I Girasoli -1969), μια από τις συγκλονιστικότερες αντιπολεμικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, με ρεσιτάλ ερμηνείας από το πρωταγωνιστικό ζεύγος Σοφία Λόρεν-Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Λουντμίλα Σαβέλιεβα, Γκαλίνα Αντρέγιεβα και Κάρλο Πόντι τζιούνιορ.

Ένα νεαρό ζευγάρι παντρεύεται λίγο πριν την έναρξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Εκείνος καλείται να πολεμήσει με τις ιταλικές δυνάμεις στο πλευρό των Γερμανών στο Ανατολικό Μέτωπο. Κάποια στιγμή εκείνη μαθαίνει ότι ο άντρας της πέθανε στη μάχη, μην μπορώντας να αντέξει τις συνθήκες της μάχης και τον βάναυσο ρωσικό χειμώνα. Δεν πείθεται και αποφασίζει να εξασφαλίσει βίζα για τη Σοβιετική Ένωση, προκειμένου να ερευνήσει η ίδια τις συνθήκες εξαφάνισης του άντρα της. Ώσπου θα ανακαλύψει πως εκείνος είναι ζωντανός, παντρεμένος με μια Ρωσίδα και πατέρας μιας κόρης.

Από τις πιο παρεξηγημένες ταινίες της τελευταίας περιόδου της καριέρας του κορυφαίου Βιτόριο ντε Σίκα, αυτό το συγκινητικό μελόδραμα είναι η πρώτη ‘’δυτική’’ ταινία της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Η Σοφία Λόρεν σε μια από τις πιο σπαρακτικές ερμηνείες της καριέρας της, που μόνο με εκείνη της ‘’Ατιμασμένης’’, δέκα χρόνια πριν που της είχε χαρίσει το όσκαρ ερμηνείας, μπορεί να συγκριθεί. Εξίσου συνταρακτικές είναι και οι πολεμικές σκηνές της ταινίας, ειδικότερα εκείνη με τους Ιταλούς στρατιώτες καθώς πεθαίνουν στο ιδιαίτερα παγωμένο τοπίο. Η ταινία συνάντησε χλιαρή υποδοχή από την κριτική της εποχής, ωστόσο γνώρισε αξιόλογη εμπορική επιτυχία, ενώ το μουσικό μοτίβο του Χένρι Μαντσίνι έμεινε κλασικό. Μια από τις άγνωστες λεπτομέρειες της ταινίας, το παιδί που υποδύεται τον γιο της Σοφία Λόρεν, δεν ήταν άλλος από τον, 2 χρονών τότε, πραγματικό της γιο, Κάρλο Πόντι τζούνιορ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9.30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε πριν τις καλοκαιρινές μας προβολές να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και δύο χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.
Τέλος, για άλλη μια χρονιά καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 40 οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, καθώς και στη δράση συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων για 100 άπορες οικογένειες για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ
στην αυλή του Φιλοπρόοδου
Σε περίπτωση αναβολής της προβολής λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη, η προβολή μετατίθεται για την Πέμπτη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.