Αγγίζει το 100% η πληρότητα τον Δεκαπενταύγουστο στη Χαλκιδική



kalokairi-beach-bar-xalkidiki

Ημέρες παλιών καλών εποχών θυμίζει φέτος ο Δεκαπενταύγουστος στη Χαλκιδική, καθώς η τουριστική σεζόν φτάνει στο αποκορύφωμά της, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια να αγγίζουν το 100% παράγοντες του Τουρισμού στο νομό.

Όσον αφορά τους Έλληνες, που παραδοσιακά επέλεγαν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου για τις διακοπές τους, φαίνεται ότι τις έχουν περιορίσει χρονικά σε τριήμερα ή το πολύ πενθήμερα, τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Αναλυτικότερα,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Γρηγόρης Τάσιος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής, τόνισαν ότι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου οι πληρότητες φτάνουν το 100%.

Για «καλό μήνα» έκανε λόγο ο κ. Τάσιος αναφερόμενος στον Αύγουστο, προσθέτοντας ότι η εικόνα που έχουμε για αυτή την περίοδο σε τίποτα δεν θυμίζει την κακή αρχή της σεζόν. Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, εκτός από τους ξένους τουρίστες αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλη προσέλευση Ελλήνων επισκεπτών, με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία να είναι γεμάτα σχεδόν 100%.

Από την πλευρά του ο κ. Χαδαλής υπογράμμισε ότι αυτές τις μέρες αν κάποιος αναζητήσει νόμιμο ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο νομό, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει, αφού οι πληρότητες για το τριήμερο κυμαίνονται από το 95% έως το 100%. Ο κ. Χαδαλής τόνισε ιδιαίτερα το «νόμιμο ενοικιαζόμενο δωμάτιο», καθώς στη Χαλκιδική υπάρχουν περίπου 5.000 παράνομα τουριστικά καταλύματα.

halkidikifocus.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.