Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης – Ο βουλευτής Μαντάς βρήκε τη “Τζένη Τζένη” του…



barkoulis

– Πέθανε ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε ηλικία 80 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας
– Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού θεάτρου
– Ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε το σλόγκαν “Κορίτσια ο Μπάρκουλης”
– Συνεργάστηκε με “ιερά τέρατα” του ελληνικού θεάτρου

«Σταματήστε! Καπετάνιε στοπ! Βουλευτής Μαντάς εδώ, μέλλων υπουργός Ναυτιλίας». Είναι η τελευταία σκηνή της ταινίας Τζένη – Τζένη, μια από τις πολλές που πρωταγωνίστησε ο Ανδρέας Μπάρκουλης στη σπουδαία καριέρα του. Και η ατάκα «βουλευτής Μαντάς εδώ, μέλλων υπουργός Ναυτιλίας» είναι μια από τις πολλές που έχουν μείνει στην… ιστορία. Στο τέλος εκείνης της σκηνής, η Τζένη Καρέζη πέφτει μαζί του στη θάλασσα.

Οι δυο τους θα ξανα… “συναντηθούν” στη «γειτονιά των αγγέλων». Όπως και με την “Τρελή Σαραντάρα” του, τη Ρένα Βλαχοπούλου ή τη “Μαίρη” του Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο βουλευτής Μαντάς, ο Μιμίκος, ο Δημήτρης Τουρκάκης, ο γοητευτικός βιολιστής που “έκλεψε” την καρδιά της Ρένας Βλαχοπούλου στην “Σαραντάρα” δεν είναι πια εδώ. Σε ηλικία 80 ετών, μετά από γιγάντια μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας, έφυγε από τη ζωή.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Πέθανε μετά από μακρά νοσηλεία αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας με εισαγωγές σε νοσοκομεία. Το βράδυ της Δευτέρας (22.08.2016) η υγεία του Ανδρέα Μπάρκουλη επιδεινώθηκε, ενώ πριν λίγες μέρες είχε βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμενε εξαιτίας της σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού και της καρδιακής ανεπάρκειας που τον ταλαιπωρούσε.

Γεννημένος στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936, ο Ανδρέας Μπάρκουλης σπούδασε υποκριτική στη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη κι απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο, το 1956. Πρώτη επαγγελματική εμφάνιση, την ίδια χρονιά, ήταν στο έργο του Ζ.Ανούιγ, «Κορυδαλλός» στο θέατρο «Κοτοπούλη-Ρεξ». Από τότε και για μία εικοσαετία περίπου (έως το 1973) υπηρέτησε τα περισσότερα θεατρικά είδη (εκτός από το αρχαίο δράμα), κλασικούς, σύγχρονους -Έλληνες και ξένους- συγγραφείς, υπήρξε θιασάρχης και συνθιασάρχης και συνεργάστηκε με μεγάλους πρωταγωνιστές της εποχής του (Ντ. Ηλιόπουλος, Β. Κύρου, Μ. Αρώνη, Χρ. Ευθυμίου, Δ. Παπαγιαννόπουλος, Σ. Γιούλη, Μ. Μυράτ, Γ. Φέρτης, Ξ. Καλογεροπούλου, Μ. Κοντού, Μ. Χρονοπούλου, Κ. Αναλυτή, Κ. Ρηγόπουλος, Αλ. Λαδικού κ.ά.).

Πηγή: newsit.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης – Ο βουλευτής Μαντάς βρήκε τη “Τζένη Τζένη” του…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.