Γιορτάζει η Παναγία του Ρυακίου Ελλησπόντου Κοζάνης



mytfkyfkytfjrdtjr

Μεγάλη γιορτή για το χωριό του Ρυακίου στον Ελλήσποντο Κοζάνης και τους κατοίκους του αφού η Εκκλησία τους είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου που την μνήμη της Εορτάζουμε και Τιμούμε την Δευτέρα στις 15 Αυγούστου 2016.

Έτσι λοιπόν η Μητέρα του Χριστού, Πολιούχος και Προστάτιδα του Ρυακίου η Παναγία μας, στις 14 και 15 Αυγούστου αποτελεί σημείο προσκύνησης για όλους τους κατοίκους των διπλανών χωριών που την επισκέπτονται για να προσκυνήσουν και να εκκλησιαστούν.

Με πολλούς προσκυνητές από τα γύρω χωριά τελέστηκαν ο Εσπερινός την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 και η Θεία Λειτουργία ανήμερα του δεκαπενταύγουστου από τον παπαΓιώργη, με τις προσφορές των Πιστών από άρτους, λάδι, κρασί και άλλα για την τελετή της Αρτοκλασίας τους να είναι και φέτος πάρα πολλές.

Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες !

Οὐ θαῦμα θνῄσκειν κοσμοσώτειραν Κόρην,
Τοῦ κοσμοπλάστου σαρκικῶς τεθνηκότος.
Ζῇ ἀεὶ Θεομήτωρ, κἂν δεκάτη θάνε πέμπτη.

Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Τῆς Παναγίας, ἀχράντου, ὑπερευλογημένης, ἐνδόξου δεσποίνης ἡμῶν, Θεοτόκου καὶ ἀειπαρθένου Μαρίας, μετὰ πάντων τῶν Ἁγίων μνημονεύσαντες, ἑαυτοὺς καὶ ἀλλήλους καὶ πᾶσαν τὴν ζωὴν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα.

..ταῖς πρεσβείαις τῆς παναχράντου καὶ παναμώμου ἁγίας αὐτοῦ Μητρός·…

«Χαίρε, ώ Μήτερ τής ζωής».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.