Σε τροχιά Ισπανίας η ομάδα Tyφoon, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για τον παγκόσμιο διαγωνισμό!



qer4tqetqeteqrreq

Στην πόλη των Σερρών παραβρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες η ομάδα Tyφoon, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για τις τελευταίες δοκιμαστικές τους “βόλτες”.

Συγκεκριμένα, η ομάδα μηχανολόγων μηχανικών Tyφoon MotoRacing Team, από το τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται στην τελική ευθεία των δοκιμών μιας εξαιρετικής μηχανής που κατασκεύασαν οι ίδιοι, όπου, την Κυριακή 21 Αυγούστου παραβρέθηκαν στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμές.

Η ομάδα των μηχανολόγων μηχανικών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως δήλωσαν στο KOZANILIFE.GR, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους διαγωνισμό, αλλά και πρώτη φορά κατασκευάζει η Ελλάδα μηχανή για να εκπροσωπηθεί στον εν λόγω διαγωνισμό.

Όπως μας εξηγεί ο Χρήστος Ξεφτέρης ο οποίος έκανε την οικονομική μελέτη της μηχανής, ο σκελετός της μηχανής κατασκευάστηκε από αλουμίνιο, το οποίο δίνει ένα πάρα πολύ ελαφρύ αποτέλεσμα και εύχρηστο, ενώ τα πλαστικά κατασκευάστηκαν από Carbon Fiber για να είναι ελαφριά και ανθεκτικά.

“Η μηχανή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, γι’αυτό έχουμε μπει σε διαδικασία ελέγχου, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε πράγματα που επιδέχονται επιδιορθώσεις. Στις Σέρρες βρεθήκαμε για να κάνουμε δοκιμή στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και θα συνεχίσουμε να κάνουμε δοκιμές όλο το υπόλοιπο διάστημα, μέχρι να πάμε στον διαγωνισμό στην Ισπανία στις αρχές του Οκτώβρη που είναι και ο παγκόσμιος διαγωνισμός”.

Στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό συμμετέχουν κατά κύριο λόγο ομάδες φοιτητών μηχανολόγοι μηχανικοί, από χώρες από όλο τον κόσμο. Εβδομήντα ομάδες στο σύνολο, από εβδομήντα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Οι 35 ομάδες θα διαγωνιστούν σε βενζινοκίνητες μηχανές, όπως και η ομάδα της Κοζάνης, ενώ οι υπόλοιπες 35 ομάδες, σε ηλεκτροκίνητες κατασκευές.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 5-9 Οκτωβρίου στην πίστα MotorLand Aragon, κοντά στην περιοχή Alcaniz, η οποία απέχει περίπου 100χλμ από τη Σαραγόσα. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ο οποίος θα διαρκέσει 4 ημέρες, ελέγχονται ενδελεχώς η μελέτη η οποία έγινε για την κατασκευή, οι αναλύσεις που έγιναν πίσω από την κατασκευή, η κατασκευή της ίδιας της μηχανής, τα υλικά της και τι προνόμια προσφέρουν, έλεγχος της μηχανής από τους κριτές, ενώ πραγματοποιείται και αγώνας Moto Gp, καθώς υπάρχει και η οικονομική μελέτη της μηχανής η οποία αποδεικνύει το κατά πόσο είναι βιώσιμη η μαζική παραγωγή και πώληση της μηχανής αυτής.

Ο διαγωνισμός έχει 2 στάδια όπου βαθμολογούνται οι κατασκευές τους, το ένα είναι το θεωρητικό, το οποίο αφορά όλη τη μελέτη της κατασκευής της μηχανής, και το πρακτικό όπου βαθμολογούνται σε πρακτικό επίπεδο με τους αγώνες Moto Gp. Η μηχανή που κατασκεύασε η ομάδα των φοιτητών από την Κοζάνη, είναι η πρώτη μηχανή και μοναδική πανελλαδικώς, που θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό. Το μοντέλο της μηχανή είναι τύπου Moto GP3, 250cc κυβισμού, με κινητήρα Honda CBR 250R.

Η ομάδα ξεκίνησε ακριβώς τότε που έγιναν τα Capital Controls, παρόλα αυτά, όπως μας εξηγεί ο Χρήστος, αρωγοί σε όλη τους αυτή την προσπάθεια στάθηκαν πολλοί άνθρωποι, είτε προσφέροντας υλικά για την κατασκευή της μηχανής είτε προσφέροντας τεχνογνωσία έμπειροι άνθρωποι του χώρου και μέσα από το KOZANILIFE.GR, εκφράζουν ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που τους βοήθησαν.

Η ομάδα μηχανολόγων μηχανικών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, απαρτίζεται από 11 φοιτητές με επικεφαλής τους δυο υπεύθυνους καθηγητές τους, τον κ.Γιαγκόπουλο Δημήτρη και τον κ. Νενέ Γιώργο, ενώ έχουν βάλει πλώρη για την Ισπανία για τον παγκόσμιο διαγωνισμό και όπως όλα δείχνουν, η μηχανή θα κερδίσει τις εντυπώσεις για τις καινοτομίες της.

Καλή επιτυχία!

Δείτε τη σελίδα των φοιτητών στο Facebook: www.facebook.com/typhoonmotoracing/

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.