Κοζάνη: Ολοκληρώνονται τα φετινά Λασσάνεια με δύο θεατρικές παραστάσεις και την εμφάνιση της Πανδώρας



4mgfxczbdfzytdeytΜε δύο θεατρικές παραστάσεις και την εμφάνιση της Πανδώρας ολοκληρώνονται τα φετινά Λασσάνεια:

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου οι ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ παρουσιάζουν τον «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης ή στην Αίθουσα Τέχνης (σε περίπτωση βροχής) στις 21.00 το βράδυ.

Πρόκειται για την πιο γοητευτική, κλασική περιπέτεια του κόσμου, την ιστορία του πιο διάσημου, μικρού και ανυπάκουου ψεύτη με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό. Είναι μια μοναδική σύγχρονη παράσταση, όπου τα παιδιά βλέπουν μια συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου. Θα σας διασκεδάσει αλλά και θα σας συγκινήσει, θα σας χαρίσει άφθονο γέλιο αλλά και μοναδικές στιγμές τρυφερής παιδικής αθωότητας. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης προέρχονται όλα από τη μεγάλη Ιταλική Σχολή και τα παιδιά θα «ταξιδέψουν» με μελωδίες όλων των μεγάλων Ιταλών Μουσουργών (Verdi, Paganini, Bellini, Puccini) αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Νάπολη μέχρι και την Κάτω Ιταλία. Παρούσα στη σκηνή η σπουδαία μουσικός Άννα Λάκη με το ακορντεόν της.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης, Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου, Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς, Βοηθός Χορογράφου: Ευγενία Σιγαλού
Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου

Γενική είσοδος: 10€ άνεργοι: 6€ (με επίδειξη κάρτας)
Προπώληση: 8€ στο Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 20.00 το βράδυ η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ του ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑ θα δώσει συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης με Είσοδο Ελεύθερη.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ΠΛΟΥΤΟ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης, Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης, Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας, Κοστούμια: Σοφία Νικολαϊδη, Μουσική: Γιώργος Ανδρέου, Στίχοι: Ισαάκ Σούσης, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς, Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Παλληκαράκη, Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης , Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλμπέρτο Φάϊς.

Εισιτήρια: 20 € ενηλίκων, 15 € παιδιών, φοιτητών, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμΕΑ.

Προπώληση Εισιτηρίων:
viva.gr, artinfo.gr, Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης
Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Media Markt

Τέλος, ανακοινώνεται ότι ο Ευξείνειος Κύκλος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ το Jazz Festival μέσα στον Οκτώβριο. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα γνωστοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.