Με 2ωρα μαθήματα κολύμβησης ξεκινά η νέα σχολική χρονιά σε Δημοτικά σχολεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας



kolimvitirio_kozanis653

Με 2ωρα μαθήματα κολύμβησης στην 3η και ενδεχομένως 4η τάξη σε Δημοτικά Σχολεία στην Κοζάνη και Πτολεμαίδα και σε εκείνα που βρίσκονται σε ακτίνα 25χλμ. ξεκινά η νέα σχολική χρονιά 2016-2017.

Τα μαθήματα αυτά θα γίνονται σε ένα από τα συνολικά τρία τρίμηνα του σχολικού έτους, το οποίο θα επιλέξουν τα ίδια τα σχολεία, ενώ στο κολυμβητήριο θα βρίσκονται τρεις γυμναστές με ειδικότητα στην κολύμβηση μαζί με τον συνοδό των μαθητών. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Κοζάνης κ. Γιάννης Γκαμπούρας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα του μαθήματος στο Δημοτικό Σχολείο.

Όσον αφορά τις αλλαγές στα ωράρια των δημοτικών και νηπιαγωγείων, ο κ. Γκαμπούρας επανέλαβε ότι τα Δημοτικά Σχολεία θα ολοκληρώνουν τα μαθήματα στη 13.15 μ.μ. και τα νηπιαγωγεία στη μια το μεσημέρι με ότι αυτό συνεπάγεται στην πρόσληψη προσωπικού ειδικοτήτων και αναπληρωτών μουσικής, καλλιτεχνικών και θεατρικής αγωγής τα κενά των οποίων θα προσδιοριστούν την πρώτη εβδομάδα του σχολικού έτους.

Σχετικά με το κτιριολογικό πρόγραμμα προχωρούν όπως τόνισε ο κ. Γκαμπούρας οι διαδικασίες πρόσκλησης από το ΣΕΣ για το 10ο και 15οΝηπιαγωγείο, ενώ αναμένεται η πρόσκληση μέσω του Τοπικού Πόρου για το 13ο και 18οΔημοτικό Σχολείο Κοζάνης. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απηύθυνε έκκληση στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων να προχωρήσουν στην συντήρηση των σχολικών κτιρίων στο επόμενο 20ημερο και πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.