Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Ασβεστόπετρα



laiki_sispeirosiΠαρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Ασβεστόπετρας, γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επιχειρεί να στήσει κεραία μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακτινοβολίας.

Αυτή η τακτική των εταιριών πατάει πάνω στην ασυδοσία που τους δίνει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο όλων των μέχρι  σήμερα φιλομονοπωλιακών αστικών κυβερνήσεων. Στον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ τους ποια θα επικρατήσει στην αγορά δεν σταματούν πουθενά, τα πάντα για τα κέρδη τους. Έχουν γεμίσει τον τόπο κεραίες, τόσο αυτές που βλέπουμε όσο και άλλες καλυμμένες σε καμινάδες ή με άλλα καμουφλάζ  όπως έχει πολλές φορές αποκαλυφθεί και στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Σήμερα δεν αρκεί η διαμαρτυρία, η άμυνα απέναντι σ’ αυτή την ασυδοσία. Ο αγώνας μας πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που από τη μια ρημάζει τη ζωή μας και από την άλλη δίνει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους που έχουν την οικονομική εξουσία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας καταθέτει  ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Οργανωμένο πάρκο κεραιών μετά από επιστημονική μελέτη, ώστε η λειτουργία του να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων.
Σ’ αυτή τη κατεύθυνση καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει τη χωροθέτηση και κατασκευή ενός ή δύο πάρκων κεραιών, ανάλογα με τις ανάγκες, μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Όχι στην ασυδοσία των μονοπωλίων της τηλεφωνίας. Ανατροπή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
Επικοινωνίες στην υπηρεσία του λαού, με κοινωνικοποίηση όλων των υποδομών και τεχνολογικών μέσων, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, στα πλαίσια του Κεντρικού Πανεθνικού Επιστημονικού Σχεδιασμού της Οικονομίας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.