Χαλάει ο καιρός από την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικά



KALOKAIRI-MPORA

Αρχίζουν τα μπουρίνια – Πότε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού

Το καλοκαίρι φαίνεται πως ρίχνει σιγά σιγά την αυλαία του καθώς μέσα στην εβδομάδα φαίνεται πως μπαίνουμε σε φθινοπωρινές συνθήκες.

Από τη Τρίτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει, με κύρια χαρακτηριστικά: υποχώρηση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες.

H πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα (22/8) και την Τρίτη (23/8):

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά της χώρας.

Η Δευτέρα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας. Όμως, το μεσημέρι αναμένεται να επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα βόρεια και να σημειωθούν καταιγίδες, ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τρίτη, στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται να σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.