Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Ανακοίνωση για την κατάρρευση γερανού στο Εργοτάξιο της 5ης Μονάδας



sindikato_oikodomon_kozanisΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 5Η ΜΟΝΑΔΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης καλεί τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της 5ης Μονάδας «ΑΗΣ Πτολεμαΐδας» της ΔΕΗ να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής τους στα χέρια τους, να επιβάλλουν με τον αγώνα και την οργάνωσης τους στο χώρο δουλειάς συνθήκες εργασίας που να διασφαλίζουν ότι θα γυρίζουν στο  σπίτι τους, δίπλα στις οικογένειες τους.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό κάτω από ποίες αιτίες κατέρρευσε ο γερανός, μέσα στο μελλοντικά μεγαλύτερο εργοτάξιο της χώρας, ένα είναι σίγουρο πως οι μεγαλοκατασκευαστές και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα που γίνονται στους χώρους δουλειάς, έχουν αφήσει χωρίς προσωπικό τους κρατικούς μηχανισμούς έλεγχου, έχουν εξοπλίσει την μεγαλοεργοδοσία με όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο για να ξεζουμίζει τους εργάτες, για να τους αναγκάζει να ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά.

Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της 5ης Μονάδας πρέπει να είναι σε συνεχής και καθημερινή επαγρύπνηση για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο εργασίας, ανεξάρτητα αν διασφαλίζονται έως τώρα σε γενικό επίπεδο. Όσο η ζωή των εργατών θα μεταφράζεται σε μισθολογικό κόστος, όσο τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς θα καρατομούνται είναι σίγουρο ότι θα μετράμε εργατικά «ατυχήματα» και χαμένες ζωές στα κάτεργα της εργοδοσίας.

Απαιτούμε:
τη στελέχωση και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ, να γίνονται πιο τακτική ελέγχει στο εργοτάξιο.
την δημιουργία χώρου εγκατάστασης του γιατρού εργασίας και όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού με τον απαραίτητο εξοπλισμό, εντός του εργοταξίου.
την μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου με το απαραίτητο προσωπικό όταν στο εργοτάξιο θα δουλεύουν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.